Nieuwe cursus E.H.B.O. Sint Michielsgestel

Veel mensen hebben al lange tijd gedacht aan het volgen van een E.H.B.O.opleiding.

Ieder van ons heeft wel eens te maken met een ongeval. Gelukkig is de situatie hierbij niet altijd levensbedreigend. De meeste ongevallen gebeuren in de huiselijke sfeer en zijn klein van aard. Op 29 augustus zal E.H.B.O.vereniging Sint Michaël starten met een nieuwe opleidingscursus. Eerste hulp bieden is een vaardigheid die bij onverwachte gelegenheden in alledaagse situaties gevraagd wordt. Voorkom hulpeloos toekijken, maar onderneem actie en volg deze cursus.

In de E.H.B.O.-opleiding leren de deelnemers alle vaardigheden om kleine en grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. Bij de E.H.B.O.-cursus is ook de verbandleer inbegrepen. In deze cursus worden de cursisten door gekwalificeerde docenten wegwijs gemaakt  in de basisbeginselen van de hulpverlening. Alles volgens de richtlijnen van de overkoepelende, landelijke organisatie “Het Oranje Kruis”.  Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvangen de geslaagden het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. In de opleidingscursus zitten ook de onderwerpen ‘reanimatie en de opleiding ’A.E.D. bediener’. De cursus zal worden gegeven op dinsdagavond in ontmoetingscentrum De Huif aan de Hortensiastraat 2 te Sint Michielsgestel.

De aanvangstijd is 20.00 uur en de cursus omvat 12 avonden van 2 uur. De cursus kost 175 euro en is inclusief het kopje koffie of thee in de pauze, lesmateriaal, boekje en de contributie van 22 euro voor het eerste jaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via secretariaat: M. Haerkens 06-19448527,  haerkens@hotmail.com of via de website.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …