Nieuwe beweegcursussen bij ABZ

In juni kan iedereen vrijblijvend kennis maken met Tai-chi, Werelddans en ‘Beweeg je fit’. ABZ heeft enkele nieuwe beweeggroepen in het aanbod. Bewegen geeft plezier, ontspanning en brengt je in contact met andere liefhebbers. Alle groepen hebben ’s ochtends les in de Speeldoos en zijn gericht op 55-plussers. In juni is er gelegenheid om geheel vrijblijvend eens bij de groepen te gaan kijken of gezellig mee te doen.

Zo geeft Ruud Raaymakers op maandagochtend vanaf 09.30 uur de lessen Tai-Chi. Tai Chi, een van oorsprong Chinese bewegingsleer die door iedereen beoefend kan worden. Het kent vrij eenvoudige, vloeiende bewegingsoefeningen waarin alle gewrichten en spieren worden ontspannen, losgemaakt en bewogen. Hierdoor is Tai Chi een zeer geschikte bewegingsvorm voor senioren. Het is effectief als valpreventie, bevordert de energiedoorstroming, zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en werkt rustgevend op lichaam en geest.

Werelddans
Els Spiekermann geeft elke woensdagochtend vanaf 09.45 uur een gezellige groep ouderen op deskundig wijze les op het gebied van Werelddans. Op een prettige manier legt zij de dansen uit. Deze dansen komen overal vandaan, zoals Griekenland, Frankrijk, Amerika, Israël, Kroatië, etc. Elk land heeft een eigen cultuur en eigen dansen, dat maakt het zo afwisselend. Op donderdagochtend vanaf 09.00 uur geeft Jolanda Vlaminckx de lessen ‘Beweeg je fit’. Door middel van sport- en speloefeningen komen alle spieren aan bod. De oefeningen zijn speciaal gericht op ouderen en het plezier in combinatie met ‘meedoen met wat je lijf nog aankan’ maakt het een gezellige beweegles.

Ook met de bestaande beweeggroepen van ABZ -Beweeg je fit op dinsdag- en woensdagochtend in de Speeldoos en ‘Pas op de Plaats’ op woensdagochtend in De Rode Rik- kun je in juni vrijblijvend kennismaken. Kom, kijk en doe vrijblijvend mee in juni. Ga gezellig naar de groepen in de Speeldoos of vraag informatie aan bij ABZ, 073-6572000 of info@abzvught.nl.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …