Rinda den Besten en voorzitter RvT Jeugdbescherming Brabant Rodney Weterings

Nieuwe bestuurder Jeugdbescherming Brabant, Veilig Thuis Brabant Noordoost en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant

Rinda den Besten wordt per 1 april de nieuwe bestuurder van de personele unie Jeugdbescherming Brabant, Veilig Thuis Brabant Noordoost en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant. De Raad van Toezicht heeft eind december 2020 unaniem ingestemd met haar benoeming. Den Besten volgt René Meuwissen op, die met pensioen gaat.

Rinda den Besten is sinds 2013 voorzitter van de PO-Raad, een belangenbehartiger van schoolbesturen in het basisonderwijs en speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft ze ruime ervaring op politiek-bestuurlijk vlak, als wethouder Jeugd, Onderwijs en Volksgezondheid bij de Gemeente Utrecht en was ze diverse malen lid en voorzitter van een Raad van Toezicht binnen diverse organisaties.

Met vertrouwen de toekomst tegemoet
Zowel Jeugdbescherming Brabant als Veilig Thuis Brabant Noordoost en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant verheugen zich op Rinda’s komst. Voorzitter van de Raad van Toezicht van Jeugdbescherming Brabant, Rodney Weterings: “Rinda is een aanwinst voor onze organisaties. Zij is sociaal betrokken en erg deskundig. Haar ruime ervaring op politiek-bestuurlijk vlak en haar sterk ontwikkelde oog voor onze cliënten én medewerkers waarderen wij enorm in haar. Wij zien, samen met Rinda, de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.” Ook Rinda zelf heeft veel zin om met een frisse blik van start te gaan: “Ik zie ernaar uit om de drie organisaties, samen met de gedreven medewerkers en ketenpartners, verder te ontwikkelen en deze optimaal te laten groeien en bloeien.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …