Impressie van nieuwbouw Van der Valk door Buro Kade

Nieuwbouw-ambitie hotel Van der Valk

Hotel Van der Valk in Vught ging donderdagavond 12 december in gesprek met buurtbewoners over de nieuwbouw-ambities voor de locatie aan de Bosscheweg als start van een omgevingsdialoog. Architect Michael Bol van Buro Kade presenteerde de ambitieuze plannen aan een 60-tal belangstellenden en belanghebbende omwonenden.

De nieuwe ambitie omvat meer dan alleen een hotelfunctie en geeft vorm aan een totaalconcept met een mix van wonen, recreëren, business-centre, wellness, zwembad, natuur, hotel en zorgondersteuning (Van der Valk Vitaal). Echt een vitale omgeving in de gemeente Vught. Het eerder geplande tankstation zal er niet komen en het parkeren en het veel besproken casino zijn vooral inpandig en onder de grond gesitueerd.

Door de massa van het gebouw zo veel mogelijk op te schuiven naar de Rondweg, wordt meer ruimte gemaakt aan de zijde van de Bosscheweg en ontstaat daar de mogelijkheid passende en kleinschalige bebouwing toe te voegen aan de straatzijde. Het Heunwiel kan worden uitgebreid en ingezet voor allerlei sportieve activiteiten. De geplande hoogbouw geniet daarbij van het uitzicht over het Bossche Broek.

Gevangen tussen Vught en Den Bosch, tussen het natuurgebied het Bossche Broek en het spoor is een visie neergelegd die misschien de uitstraling heeft van hoogstedelijke architectuur, maar vooral oog heeft voor de context, de villa’s aan de Bosscheweg, het Heunpark, maar met een duidelijke relatie met de stad. Duurzaamheid en circulariteit staan bij Buro Kade zeer hoog in het vaandel. Het bureau is een van de koplopers in circulair ontwerpen, deze reputatie zal het zeker waarmaken in het ontwerp voor het Van der Valk-complex.

In januari zullen de ambities, met daarin de eerste reacties van de omwonenden, gepresenteerd worden aan de gemeenteraad. Daarbij worden de reacties uit deze info-avond, waarbij de omwonenden volgens Van der Valk voorzichtig positief waren, uiteraard meegenomen worden.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …