Nieuw van de Paadjesmakers: De sprong over de stadsmuur

Een kennismaking met de oude wijken die grenzen aan de Bossche stadsmuur

Vrijdag 12 april 16.00 uur presentatie in de Knillispoort. Het boek wordt gepresenteerd door sociaal-historicus Frans van Gaal en architectuurhistoricus Wies van Leeuwen in de vorm van een lezing. Zij hebben, elk op hun eigen terrein, inhoudelijk aan de gids bijgedragen. In de lezing gaan ze in op de ontstaansgeschiedenis van deze vijf wijken.

In ‘De sprong over de stadsmuur’ staan vijf wandelroutes door de oudste wijken buiten de binnenstad van ’s-Hertogenbosch: ‘t Zand, de Muntel, Zuid, het Bossche Broek en de Vughterpoort. Deze wijken zijn in alle opzichten verschillend van elkaar en dat komt uitgebreid aan bod in het boek van de Paadjesmakers.

De Paadjesmakers, Marie José van der Linden en Maarten Sterneberg, maken vanaf 2016 wandel- en fietsroutes in en om ’s-Hertogenbosch. De kleurrijke boeken en gidsen van de Paadjesmakers geven, naast een routebeschrijving en gedetailleerde kaart, veel achtergrondinformatie.

Presentatie
Vrijdag 12 april, aanvang 16.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur. Knillispoort, Waterstraat 15 in Den Bosch. Gratis entree. Aanmelden kan via info@depaadjesmakers.nl.

De sprong over de stadsmuur telt 192 pagina’s en is met zo’n 400 afbeeldingen rijk geïllustreerd. De gids ligt vanaf 12 april voor € 16,95 in de winkel of is te bestellen via www.depaadjesmakers.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …