De openingshandeling, v.l.n.r. wethouder Toine van de Ven, Peggy van der Koelen en Marli van den Ende

Nieuw restaurant Huize Elisabeth geopend

Bijzonder sfeervol is het verbouwde restaurant van Huize Elisabeth in Vught. En de nieuwe naam is De Gasterij. Wethouder Toine van de Ven maakte op maandag 16 januari, samen met bestuurder Peggy van der Koelen en hoofd Gastvrijheid Marli van den Ende, de naam zichtbaar door een grote gouden strik te verwijderen. “Dit is een bijzonder moment”, memoreerde Peggy van der Koelen. “We moeten successen en mooie momenten vieren. Dit is meer dan een restaurant. Het is een centrale ruimte voor ontmoeting met bewoners en mensen uit de wijk, biljarten en de maaltijden die hier bereid worden en allerlei andere fijne momenten. We zijn er heel erg trots op!” Het restaurant zat bomvol en Regy van den Brand, staffunctionaris Communicatie, heette iedereen welkom.

Door Ada Imming

Ruim een jaar geleden is de werkgroep verbouwing − samengesteld uit de verschillende disciplines binnen Vughterstede waarvan Huize Elisabeth deel uitmaakt − begonnen met het maken van keuzes om de ruimte zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En dat is gelukt. Een prachtige vloer, warme sfeervolle gordijnen en smaakvolle comfortabele meubels. Marli van den Ende hoopt dan ook dat de mensen uit de wijk, familie en vrienden van de bewoners hiervan komen mee genieten. “Iedereen is welkom. Ik ben de werkgroep enorm dankbaar en ook de collega’s van welzijn, het restaurant en de receptie.” Er is ook een nieuwe ruimte voor kleinere gezelschappen en vergaderingen met de naam ‘De Ontmoeting’. De hal en receptie hebben ook een upgrade gekregen met een meer centrale plek voor de balie, een klein winkeltje en een grote stamtafel.

Gast
Huize Elisabeth is ook Wijkpunt, evenals Woonzorgcentrum Theresia. Dat betekent dat iedereen er binnen kan lopen voor ontmoeting en een kopje koffie. “Daarom is de nieuwe naam ook zo goed gekozen”, vindt wethouder Toine van de Ven. “In De Gasterij zit het woordje ‘gast’. Iedereen kan hier lekker binnenlopen en zich welkom voelen. Op deze manier wordt het heel laagdrempelig en dat moet ook, want ontmoeten is heel belangrijk.” Hij hoopt dat iedereen er een mooie en leuke tijd zal hebben.

Geluk
De viering van de opening vond in twee delen plaats. De ochtend was voor de bewoners, de medewerkers, cliëntenraad en de commissie bouwgroep. De middag was voor de huurders van de seniorenwoningen, genodigden van buiten, de Raad van Toezicht en het Managementteam. Ook degenen die de verbouwing en de inrichting verzorgd hebben, waren aanwezig. Na de openingshandeling werd er geproost met bubbels; dat er een heel blad met gevulde glazen aan scherven viel, werd positief opgepakt. Scherven brengen geluk!

 

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …