(Artwork: Roeland Heesbeen, Kippenvel Ontwerp)

Nieuw muziekfestival voor lokale amateurbands: ODE

Theater aan de Parade en Mevrouw van Heck bundelen hun krachten en presenteren op vrijdag 3 mei het nieuwe muziekfestival: ODE. Het festival richt zich op lokale amateurbands die, naast hun eigen muziek, ook een ode geven aan een vooraf bepaalde artiest. De artiest die tijdens deze eerste editie in de schijnwerpers staat, is de Nederlandse popband Doe Maar.

32 jaar, Is dit Alles, Liever dan Lief, Tijd Genoeg en Belle Hélène; het is slechts een kleine greep uit het repertoire van een van de meest succesvolle Nederlandse popbands uit de geschiedenis: Doe Maar. Tijdens ODE brengen zes à zeven gepassioneerde amateurbands uit Den Bosch en regio hun eigen draai aan een legendarische hit van deze iconische band. “Doe Maar was een Nederlandse popgroep die invloeden uit onder andere ska, punk en reggae combineerde tot een eigen Nederpop-geluid”, aldus Paul van de Ven van Mevrouw van Heck. “De band wist met deze sound menig tienerhart te veroveren. ODE is een eerbetoon aan het tijdloze geluid van Doe Maar dat al generaties lang inspireert.”

Meer dan een eerbetoon
Tijdens ODE spelen lokale amateurbands hun eigen muziek en geven ze een eerbetoon aan Doe Maar, maar dat is nog niet alles. Als kers op de taart zal een deskundige jury beslissen welke ode het meest ontroerend, meeslepend en authentiek is. De winnende band wordt beloond met een dag in de studio, waar ze hun eigen muzikale creaties kunnen realiseren en hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Duurzaam platform voor opkomend talent
“Het belooft een avond vol muzikale passie en talent te worden”, aldus Gijs van Schijndel, creatief en uitvoerend producent muziek en festivals bij Theater aan de Parade. “Theater aan de Parade is niet alleen een podium voor de stad, maar ook ván de stad. Met ODE streven we ernaar om de lokale cultuur te verrijken en de bloeiende amateurscene te vieren. Dit is niet alleen een festival; het is een viering van creativiteit, gemeenschap en passie voor muziek. Als dit jaar een succes blijkt te zijn, dan zal ODE een jaarlijks terugkerend evenement worden, waarbij elke editie een nieuwe artiest en een nieuwe golf van inspiratie brengt en wij een duurzaam platform voor opkomend talent worden.”

‘ODE aan Doe Maar’ vindt plaats op vrijdag 3 mei van 20.00 tot 01.00 uur in de Pleinzaal van Theater aan de Parade. Een kaartje kost € 15 en is hier te bestellen. Aanmelden als lokale amateurband kan bij Paul van de Ven van Mevrouw van Heck via: pvandeven5@gmail.com.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …