Nieuw in Vught: de VoorleesExpress

In Vught gaat de VoorleesExpress van start. Die zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers die hierbij willen helpen, zijn van harte welkom.

Met de VoorleesExpress krijgen kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand een extra steuntje in de rug. Want voorlezen wérkt. Kinderen krijgen meer plezier in boeken, ze leren meer woorden en begrijpen de taal beter. Door verrijking van de taalomgeving gaat het beter op school. Vrijwilligers gaan gedurende 20 weken met het kind, en de ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Samen wordt eraan gewerkt dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Vrijwilliger bij de VoorleesExpress?
Heb jij hart voor taal en voor kinderen? Met de VoorleesExpress kun je jouw liefde voor taal delen met jonge kinderen die van huis uit weinig met taal en boeken in aanraking komen. Als voorlezer ga je gedurende twintig weken bij een gezin in Vught voorlezen en taalspelletjes doen. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. Samen met het kind en de ouders werk je aan taal- en leesplezier. Na 20 weken gaan ouders zelf aan de slag. Je krijgt een training en begeleiding van Huis73.

Aanmelden
De VoorleesExpress is al zestien jaar een begrip in Nederland. Al zo’n 40.000 gezinnen hebben deelgenomen en hun taalvaardigheden verbeterd. In de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door Huis73. Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Pepita Steins Bisschop via VoorleesexpressVught@huis73.nl of kijk op voorleesexpress.nl/locatie/vught.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …