Hanna Mae (Foto: Jantina Talsma)

Nieuw festival ‘Moerstaal – ijzersterk’ in Theater aan de Parade

Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst kondigen met trots de lancering aan van een nieuw Nederlandstalig popmuziekfestival: ‘Moerstaal – ijzersterk’. De eerste editie van het evenement vindt plaats op zaterdag 10 mei in Theater aan de Parade. De tweede editie is gepland op zaterdag 19 oktober in Willem Twee Poppodium.

Het concept van Moerstaal is eenvoudig en krachtig: het viert de moderne Nederlandstalige popmuziek die momenteel populairder is dan ooit. In een tijd waarin Nederlandstalige muziek de hitlijsten domineert, willen Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunsten een platform bieden voor originele artiesten die zowel tekstueel als muzikaal iets te zeggen hebben.

Gevarieerde line-up
“Bij Moerstaal draait het allemaal om kwaliteit”, aldus Gijs van Schijndel – creatief en uitvoerend producent muziek & festivals bij Theater aan de Parade. “Verwacht de allerbeste Nederlandstalige popmuziek van dit moment. Of het nu gaat om indie-bands, zoals Droom Dit, of meer toegankelijke pop van Thijs Boontjes en Hannah Mae; Moerstaal biedt een gevarieerde line-up die de diversiteit van Nederlandstalige muziek viert.”

Thijs Boontjes (Foto: Koen Kuik)

Het programma
Ivo Cooymans – hoofd programmering bij Willem Twee muziek en beeldende kunst: “De eerste editie van Moerstaal belooft een onvergetelijke avond te worden. De bezoeker kan zichzelf onderdompelen in de betoverende klanken van Loen, zich laten meeslepen door de dromerige melodieën van Droom Dit, de oprechte emotie voelen van Hannah Mae en meedansen, klappen én genieten op de ambiance van Thijs Boontjes. Dj Maarten laat je tot slot dansen in je moerstaal, op Nederlandstalige parels uit onze muziekgeschiedenis.”

De Nederlandse cultuur versterken
Met Moerstaal willen Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst een frisse wind laten waaien door het Nederlandse festivallandschap en een breder, jonger publiek aanspreken. Beide organisaties willen zich bovendien steviger op de kaart laten zetten als festivalorganisatoren en het engagement voor de Nederlandstalige cultuur versterken.

De eerste editie van ‘Moerstaal – ijzersterk’ vindt plaats op zaterdag 11 mei 2024 van 20.00 tot 01.00 uur bij Theater aan de Parade. Een kaartje kost € 27,50 en is hier te bestellen.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …