Nieuw cursusaanbod in HelvoirThuis

In samenwerking met Anders Bezig Zijn (ABZ) uit Vught starten er vanaf februari taalcursussen, een cursus kunstgeschiedenis, een cursus illustreren én een workshop handletteren in het HelvoirThuis in Helvoirt.

De taalcursussen Italiaans en Frans richten zich op de vakantieganger. Deze vakantiecursussen zijn voor iedereen bestemd die naar Italië of Frankrijk op vakantie of familiebezoek gaat en zich daar beter verstaanbaar wil kunnen maken. In tien bijeenkomsten ga je vooral praktisch aan de slag met een leuk werkboek, waar je tijdens je uitstapjes in een van deze mooie landen nog veel plezier van zult hebben.

Kunstgeschiedenis
In de cursus kunstgeschiedenis wordt per les één kunstenaar of architect uit de laatste honderd jaar behandeld. De ontwikkeling van diens werk wordt gevolgd en er wordt aangegeven wat zijn stijl, onderwerpen en vernieuwingen zijn geweest. Daarnaast kijken de cursisten tot welke stroming, figuratief of abstract, zijn of haar werk behoort. De cursus staat niet bol van allerlei namen en jaartallen, maar gaat vooral over het kijken naar, het analyseren van en meer begrijpen van moderne kunst en architectuur.

Illustreren
In een prettige sfeer kennismaken met illustreren. Je leert wat je met illustreren kunt en hoe veelzijdig en afwisselend het is om een illustratie te maken. Je maakt kennis met verschillende technieken en materialen, o.a. schilderen met acryl en/of waterverf, kleuren met kleurpotlood, tekenen met pen en inkt. De illustraties worden gemaakt bij een verhaal, een krantenartikel, een woord, een gedicht, een scene uit een (kinder)boek en eventueel bij een zelfgeschreven verhaal of gedicht. Je leert hierdoor bij verschillende soorten tekst en steeds ander publiek een ander soort illustratie te maken. Zo kom je er ook achter wat je het beste ligt.

Workshop handletteren
Voor wie liever een ochtend creatief bezig wil zijn, is er een workshop handletteren op zaterdagochtend 10 maart. Onder het genot van een kopje koffie of thee laat docente Saskia zien wat de mogelijkheden zijn van handletteren. Voor de pauze ga je oefenen met het tekenen. Na een drankje ga je met je eigen ontwerp aan de slag. Je maakt een mooie kaart, etiket of uitnodiging. Zeker weten dat jij met een leuk eigen ontwerp naar huis gaat.

Aanmelden
Meer weten over deze cursussen en workshop of direct aanmelden? Neem dan een kijkje op de website van Anders Bezig Zijn, www.abzvught.nl. Wees er snel bij, want de eerste cursussen starten al eind februari.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …