Nieuw cursusaanbod in HelvoirThuis

In samenwerking met Anders Bezig Zijn (ABZ) uit Vught starten er vanaf maart weer nieuwe cursussen in het HelvoirThuis in Helvoirt.

Portretschilderen
Je leert stap voor stap de beginselen van het portretschilderen. Aan de hand van een meegebrachte portretfoto gaan we in de eerste les aan de slag met het onderzoek van ons model. Je ervaart de verhoudingen en probeert het met een zacht potlood op papier te zetten. Tijdens de tweede les maken we een soort onderschildering op doek met olieverf of acrylverf. In de laatste twee lessen wordt het portret uitgewerkt in kleur, waarbij ook kleurmenging aan de orde komt. Schilderervaring is welkom, maar ook zonder ervaring is het zeker mogelijk een leuk portret neer te zetten.
Startdatum: dinsdag 19 maart (19.00 – 21.30 uur).

Bloemen en planten tekenen/schilderen
Bloemen en planten zijn altijd inspirerend om te tekenen. Eerst beginnen we met het oefenen in observeren en tekenen van de basisvormen van bloemen en bladeren. Aansluitend ga je aan de slag met een werkstuk in een zelfgekozen techniek van een mooie bloem of plant naar keuze, waarbij voldoende ruimte is voor eigen expressie. Door deze korte cursus ga je beter naar bloemen en planten kijken en leer je enkele basistechnieken van tekenen en schilderen.
Startdatum: donderdag 28 maart (09.30 – 12.00 uur)

Basiscursus fotografie
In de basiscursus fotografie werken we in vijf wekelijkse lessen aan verschillende onderwerpen binnen de fotografie. Startend met uitleg over de basisprincipes van fotografie en uitleg over de bediening van je camera. Elke week komt er een ander thema aan bod: landschap, portret en stilleven, van technische uitleg tot creatieve praktijkopdrachten. Voor deze workshop is een camera vereist.
Startdatum: donderdag 14 maart (19.00 – 21.30 uur)

Workshop handletteren
Voor wie liever een ochtend creatief bezig wil zijn, is er een workshop handletteren op zaterdagochtend 16 maart om 09.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee laat docente Saskia zien wat de mogelijkheden zijn van handletteren. Voor de pauze ga je oefenen met het tekenen. Na een drankje ga je met je eigen ontwerp aan de slag. Je maakt een mooie kaart, etiket of uitnodiging. Zeker weten dat jij met een leuk eigen ontwerp naar huis gaat.

Aanmelden
Meer weten over deze cursussen en workshop of direct aanmelden? Neem dan een kijkje op de website van Anders Bezig Zijn: www.abzvught.nl

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …