Guido v/d Griendt (links) en Peter van den Berg

Nieuw boek van Peter van den Berg en Guido van de Griendt: Carrousel – Duet of Duel

Eind april verscheen het nieuwe boek ‘Carrousel – Duet of Duel’ van Peter van den Berg en Guido van de Griendt uit Vught. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wie naar een draaimolen kijkt, is getuige van beweging, afwisseling, vreugde, spanning, muziek en licht. De afbeelding op de voorzijde geeft dit uitbundig weer. Als je leest en kijkt in deze dicht-beeldkunstbundel herken je de genoemde fenomenen en begrijp je ook de ondertitel Duet of Duel. Deze staat voor dualiteit, twee kanten van het spel van aantrekken en afstoten, samenbrengen en bestrijden, samenzang en strijd, blijdschap en angst, vreedzaamheid en woede, lachen en huilen. De kunstwerken laten een typische, herkenbare, kleurrijke, harmonieuze, ingetogen en expressieve stijl van penseelvoering zien. Ze zijn een inspiratiebron voor de gedichten, een gedachtestroom van emotie en verbeelding, een woordenstroom, een bescheiden Decamerone, neergeschreven door een krachtige pen. De verbeelding heeft beide kunstenaars met genoegen samengebracht in dit bijzondere boekwerk.

Over de auteur
Peter van den Berg (‘s-Hertogenbosch, 1948) is van vanaf 1975 woonachtig in Vught en daar als huisarts werkzaam geweest. Zijn liefde voor muziek, kunst, literatuur en actief zijn, deelt hij met zijn echtgenote Marion van Asseldonk, die kunstschilder is. Zij hebben samen twee zonen en vier dochters en dertien kleinkinderen. Zijn passie voor het geschreven woord kreeg vanaf zijn pensionering in 2013 een extra stimulans en dat resulteerde in het boek ‘Dokter op de fiets’, over zijn ervaringen als huisarts. Verder verscheen de dichtbundel ‘Spreekgerechten’, een persoonlijk document met een breed scala aan levensonderwerpen in diverse dichtvormen en beelden, voor familie en vrienden. Daarna is zijn poëzie nog vrijer en expressiever geworden, in beeld gebracht in dit boekwerk van dicht- en beeldende kunst ‘Carrousel’, in samenwerking met de beeldend kunstenaar Guido van de Griendt, leermeester van Marion, voor een breder lezerspubliek.

Gepassioneerd kunstenaar
Guido van de Griendt (‘s-Hertogenbosch 1933) is vanaf zijn jeugd gepassioneerd beeldend kunstenaar. Zijn opleiding begon aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. Vervolgens studeerde hij aan de Rijksacademie te Amsterdam. Zijn leermeesters waren Prof. G.V.A Röling, Otto B de Kat en Prof. Sierk Schröder. Vanaf 1969 doceerde hij aan de Kunstacademie te Tilburg. Guido is een veelzijdig kunstenaar. Hij voerde vele opdrachten uit o.a. een Kruisweg in Roosendaal, gebrandschilderde ramen in Boxmeer, glas in betonraam in het gemeentehuis in Mill. Van de gemeente Vlijmen kreeg hij de opdracht de jumelage tussen Vlijmen en Idstein vorm te geven. In zijn Amsterdamse tijd kreeg Guido o.a. opdrachten voor een serie aquarellen van de bouw van de IJtunnel en het Centraal station. Vele portretopdrachten in binnen- en buitenland voerde hij uit o.a in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Hij is sinds 1967 getrouwd met keramisch vormgever Ietje van de Griendt. Zij genieten samen van hun kinderen en vijf kleinkinderen. ISBN: 9789464031652, de paperback kost 18,50, inclusief verzending in Nederland en België.

Kijk ook bij

Kleding-, boeken- en platenmarkt Helvoirt met enorm aanbod

Het was 20 maart 1982 dat Harmonie Kunst Adelt de eerste Kledingmarkt hield. Naar een …