De drie auteurs overhandigen het boek aan Tonnie Dirks

Nieuw boek: ‘Beginnen met Winnen’

Drie auteurs, drie invalshoeken

Hoe houd je plezier in sporten? Hoe zorg je dat je ook blijft sporten? Vanuit hun passie voor de sport en hun persoonlijke expertise schreven Wim van de Griendt, Herman Nijholt en Brigitte de Laat-Young daar een inspirerend en informerend boek over: ‘Beginnen met Winnen’. De tekeningen zijn van de bekende kunstenaar Guus Ong.

Het boek richt zich vooral op recreanten en bestaat eigenlijk uit drie onderdelen, geschreven vanuit de invalshoeken van de auteurs. Wim van de Griendt schrijft over inspirerende helden, Herman Nijholt over motivatie en ‘tussen de oren’ en Brigitte de Laat-Young over gezonde voeding. Het boek bevat persoonlijke verhalen maar ook veel praktische tips. “Om een winnaar te zijn hoef je geen Olympisch goud te halen. Onze intentie is om mensen gewoon lekker aan het sporten te krijgen en vooral ook te houden. Dat doen we door ze te vertellen over persoonlijke helden die inspireren, over praktische tips om jezelf te motiveren en met tips over goede voeding. Dan haal je het beste uit jezelf en verleg je grenzen. Dat is Beginnen met Winnen”, vertelt Herman Nijholt.

Passie en expertise
Vanuit hun passie, liefde en persoonlijke expertise bundelde het drietal uit ’s-Hertogenbosch en Rosmalen hun krachten en brengen zij hun enthousiasme graag over naar anderen. Alle drie hebben zij diverse sporten beoefend en hebben een gedeelde passie voor hardlopen. “Wanneer jij begint met sporten, begin je al met winnen. Maar, hoe houd je dat enthousiasme vast als het een keer tegenzit of als je gewoon geen zin hebt? Als recreant doe je op je eigen niveau aan topsport. Waarom zou je je dan niet, net als topsporters, verdiepen in de mentale aspecten en in goede voeding? Op het recreatieve vlak is hier nog maar weinig aandacht voor. Atleten die beginnen met sporten om af te vallen, zijn vaak wel met voeding bezig, maar voor de meeste recreanten is het een onderbelicht onderwerp.” Beginnen met sporten en met winnen, gaat dus verder dan alleen het lichaam. Motivatie zit ‘tussen de oren’ maar het is nagenoeg onbekend hoe je jezelf mentaal sterker kunt maken en ‘de knop om kunt zetten’.

Guus Ong
Het boek bestaat uit vijftig korte hoofdstukjes, verdeeld over de drie invalshoeken. Bijzonder zijn de tekeningen van Guus Ong. Deze kunstenaar uit Sint-Michielsgestel maakte treffende illustraties bij de vijftig inspirerende en informerende verhalen. Het boek, een samenwerking tussen de auteurs en uitgeverij Coopers&Co, is verkrijgbaar voor 19,95 euro bij Boekhandel Heinen in de Kerkstraat in den Bosch en via www.beginnenmetwinnen.eu.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …