Het nieuwe bestuur van de Vughtse BridgeClub: v.l.n.r. Leo Sluimer, Dorien de Nijs, Jacques Brummans en Gerard Aarts

Nieuw bestuur Vughtse BridgeClub

De Vughtse BridgeClub vierde vorig jaar haar 75-jarig jubileum. In die 75 jaar veranderde veel bij de VBC. Wat bleef waren de gezelligheid, de sociale contacten en het hoge bridgeniveau. Ook buiten de vaste speelavond op maandag in Elzenburg zoeken veel leden elkaar op. Om te bridgen natuurlijk, maar ook gewoon voor de gezelligheid. Inmiddels is een nieuw bestuur aangetreden dat zich als een van de belangrijkste taken heeft gesteld ervoor te zorgen dat het ledenaantal op peil blijft.

Voorzitter Jacques Brummans: “Corona heeft ons – net als heel veel andere verenigingen – leden gekost. Een aantal van hen is overleden of gewoon nog steeds huiverig om te bridgen in een groter gezelschap. Vóór corona hadden we 88 leden, momenteel nog 60. Een mooi aantal om in twee lijnen te bridgen, maar we willen graag naar drie. Als er nog een paar paren bij komen is dat weer mogelijk. Aanmelden kan via vbcsecretariaat@hotmail.com.”

Elzenburg
Leo Sluimer is voorzitter van de Technische Commissie. Hij en de leden van de TC zorgen er iedere maandagavond weer voor dat alle techniek op orde is en dat er gebridget kan worden in Elzenburg aan de Lidwinastraat in Vught. “Dat kan alleen maar als er voldoende hulp is vanuit de vereniging”, zegt Leo. “Het is een cliché, maar wel wáár: vele handen maken licht werk. En ook de ruimte is belangrijk. Die is er meer dan voldoende in Elzenburg en de klantvriendelijke vrijwilligers zijn ook heel behulpzaam, wat het spelen daar heel plezierig maakt.”

Contributie
Als het ledenaantal terugloopt is de eerste die klaagt penningmeester Gerard Aarts: “Ook de NBB heeft te maken met minder leden en dus minder inkomsten. Dat wordt globaal uitgesmeerd over alle verenigingen in Nederland, wat neerkomt op een hogere afdracht per lid. Dat begrijpen we natuurlijk, maar wij moeten die verhoging een-op-een doorbelasten aan onze leden. Voeg daarbij dat de kosten toenemen en voordat je het weet zit je aan een te hoge contributie. Door in te teren op onze reserve – we hebben gelukkig een beetje vet op de botten – hebben we de contributie ongeveer gelijk kunnen houden. Een paar extra leden zou dus óók financieel wel fijn zijn.”

Gezelligheid
Dorien de Nijs is de constante factor in het VBC-bestuur. Zij is al heel wat jaartjes secretaris van de club en weet van de hoed en de rand. Voorzitter Brummans: “Dorien is het olievrouwtje van onze vereniging. Zij kent iedereen, is op de hoogte van lief en leed en zorgt dat iedereen op de hoogte is van belangrijke en minder belangrijke VBC-zaken. En als er iets te vieren is, staat Dorien vooraan om dat op ludieke wijze in te vullen.” “Dat is te veel eer”, wimpelt Dorien de complimenten af. “We doen het samen; dat is belangrijk voor mij. Dat je er niet alleen voor staat. En ik vind het gewoon een gezellige club.”

Gezellige hersengymnastiek
Bridgen is een sport: een denksport, net als schaken en dammen. Denksporten zijn goed voor je hersenen. Zeker als je wat ouder bent, is het goed om wat aan hersengymnastiek te doen. Dat houdt je jong en vitaal. En als dat dan ook nog in een gezellige omgeving kan, samen met anderen; wat houdt je dan nog tegen om je aan te melden bij de Vughtse BridgeClub? Op zijn minst kan je het eens een tijdje gratis uitproberen! Aanmelden kan via vbcsecretariaat@hotmail.com.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …