Tijdens de avondrondleiding worden de Davidsterren en de namen van de in 1943 weggevoerde Joodse kinderen op het kindermonument belicht (Foto: Jan van de Ven)

Nieuw: avondrondleiding NM Kamp Vught

In de kerstvakantie biedt Nationaal Monument Kamp Vught op 28 december en op 5 januari een avondrondleiding aan over het kampterrein. Ook op 13 januari is er een rondleiding. Op de afgelegen plek waar Kamp Vught in januari 1943 in gebruik werd genomen, nodigt een bezoek in de stilte van de avond uit tot bezinning. Juist dan is een bezoek een bijzondere ervaring.

Om het buitenterrein in de wintermaanden te kunnen bezoeken, is de verlichting aangepast. De opzet van de rondleiding is hetzelfde als de rondleiding overdag op het kampterrein van het enige SS-concentratiekamp in Nederland. Een deelnemer zei hierover: “Het verhaal is hetzelfde, maar het gevoel en de sfeer zijn ’s avonds heel anders; erg bijzonder en indrukwekkend.”

Reserveren
Elke rondleiding begint om 19.00 uur. Dit aanbod betreft uitsluitend een bezoek aan het buitenterrein; het museum en het museumcafé zijn gesloten. Reserveren is noodzakelijk en mogelijk via de webwinkel op nmkampvught.nl (Agenda). De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar. Groepen (vanaf 10 deelnemers) kunnen een eigen avondrondleiding reserveren via info@nmkampvught.nl. De datum en aanvangstijd (vanaf 17.00 tot 19.00 uur) worden hierbij in overleg bepaald. Het museum is gesloten op 25 en 31 december en 1 januari.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …