Niet te missen: Halderse Voorjaarsfeesten 2022

Je kunt er heerlijk flaneren over de Vrijmarkt. Je kunt er genieten van muziek. En je kunt er ‘terrassen’ en je kinderen een geweldige middag bezorgen op de mini-kermis. De Halderse Voorjaarsfeesten bieden in het weekend van 14 en 15 mei alles voor een bruisend lentefeest. Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels.

Het tweedaagse evenement in Halder is als een feestslinger die kleur gaat geven aan de lente. Onder het motto ‘een klein buurtschap een groot feest’ worden jong en oud getrakteerd op een veelzijdig programma in het tussen Gestel en Vught gelegen buurtschap.

Dj Gijs geeft gas
De openingsavond staat geheel in het teken van muziek. Zaterdagavond 14 mei is het podium voor de razend populaire dj Gijs. Voor de eerste keer in zijn succesvolle carrière neemt Gijs de afslag naar Halder. Behalve als dj treedt Gijs ook op als zanger Gijs van Iersel. Samen met de bekende kermiszangers Jack van Raamsdonk en René Ulehake trekt Van Iersel alle registers open op een avond vol entertainment. Vanaf 21.00 uur is de feesttent in Halder dé plek voor een gezellig avondje uit.

Vrijmarkt op 15 mei
De Romeinen wisten het al: Halder, fraai gelegen aan de Dommel, is een prima knooppunt voor de handel. Op zondag 15 mei is het na twee jaar corona weer tijd voor de Halderse Vrijmarkt. Vanouds gezellig en goed voor veel bezoekers. Door het veelzijdige aanbod is de Halderse Vrijmarkt een begrip in de verre regio. In de ochtend van 15 mei verrijzen in de schaduw van het fraai gerestaureerde kasteel Nieuw-Herlaer de marktkramen. Onder de spullen die aan de man worden gebracht is van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies, van lampenkappen tot een plastic brandweerauto. De Vrijmarkt start om 11.00 uur en wordt muzikaal omlijst door gezellige blaasmuziek van Spuit Elluf uit Den Bosch. Bekend van Anoesjka, uitgeroepen tot hét carnavalsnummer van Oeteldonk.

Uitje voor het hele gezin
De Voorjaarsfeesten bieden zondag 15 mei alle ingrediënten voor een familie-uitje. Voor de kinderen legt de organisatie een extra grote rode loper uit. Op de gratis toegankelijke mini-kermis draaien de attracties op aangepaste snelheid. Maar er is veel meer te doen. In de middaguren zorgt coverband Purple Haze in de feesttent voor muzikaal vuurwerk. De formatie is thuis in het meerstromenland van pop, rock en blues en speelt songs met een tijdloze aantrekkingskracht. Zoals onder meer ‘golden oldies’ van CCR, Golden Earring, Joe Cocker en Status Quo.

Terug naar Halder
Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels. Na twee jaar van coronabeperkingen geeft ze de traditie van een bruisend lentefeest in het derde weekend van mei een vervolg. CV De Dors(t)vlegels heeft haar bakermat in Halder. Dat geldt ook voor voetbalvereniging SCI, in 2018 gefuseerd met RKKV Sint-Michielsgestel. Dit jaar zou SCI 70 jaar hebben bestaan. Aanleiding voor een aantal oud-leden om een reünie te organiseren. Deze vindt 14 mei in Halder plaats van 19.00 tot 21.00 uur en heeft een besloten karakter. Vanaf 21.00 uur is de feesttent voor iedereen toegankelijk en gaat de editie 2022 van de Halderse Voorjaarsfeesten officieel van start.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …