“Nee, ik ga de intro van een plaat niet volpraten”

Elke zondagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur legt Joep Satijn in zijn programma Typisch Joep op NOVO3 een muzikale mix op de draaitafel. “Van Elvis Presley tot Danny Vera en van Aretha Franklin tot Adele, muziek van de jaren zestig tot nu, het kan van alles zijn”, zegt Joep lachend.

Elke zondag begint zijn programma met een onvervalste kraker. “David Bowie & Mick Jagger, Electric Light Orchestra, Di-Rect, de luisteraar wordt verrast”, klinkt het. Typisch Joep bevat twee vaste onderdelen: de Topper om half een en een stukje cabaret om half twee. “In de Typisch Joep Topper staat elke week nieuwe muziek van een Nederlandse artiest, band of groep centraal. Maar ik ga op zondagmiddag niet alles draaien. Deep Purple met Child In Time bijvoorbeeld, een schitterend nummer natuurlijk, maar ik vraag me af of de luisteraars daar op zondagmiddag op zitten te wachten.” Het stukje cabaret kan variëren van Toon Hermans tot Jochem Myjer en Brigitte Kaandorp tot Karin Bloemen, een sketch of een liedje. Dat is meestal lachen, maar kan ook ontroeren.”

Grootste hobby
Muziek is de grootste hobby van Joep Satijn. “Mijn ouders draaiden altijd Nederlandstalig, Benny Nijman, Boudewijn de Groot, dat werk. Daar krijg je natuurlijk het nodige van mee. Ik nam vroeger van alles van de radio op. Later ben ik meer mijn eigen smaak gaan ontwikkelen, die is heel breed.”

Joep begon ruim tien jaar geleden bij Radio Mexico in Den Bosch, een zender met uitsluitend lokaal Nederlands repertoire. “Daar deed ik de eerste radio-ervaring op. In 2000 ging ik wonen bij de Robert Coppes Stichting in Vught. Zo kwam ik terecht bij Avulo, waar ik ging meewerken aan het programma ‘Zicht op Vught’, dat was een programma voor blinden en slechtzienden. Daar denk ik met veel plezier aan terug, we hadden een leuk team. En nu heb ik dus mijn eigen programma op NOVO3, hartstikke leuk natuurlijk.” Joep is een rustige presentator. “Nee, ik ga de intro van een plaat niet volpraten. Ik vind bijvoorbeeld Jeroen van Inkel of vroeger Frits Spits uitstekende dj’s, maar die stijl past niet bij mij. Ik blijf liever mezelf achter de microfoon.”

www.NOVO3.nl, Typisch Joep, elke zondag van 12.00-14.00 uur.

Kijk ook bij

Tennisvereniging Wolfsbosch bij NOVO3

Tennisvereniging Wolfsbosch in Vught werd onlangs slachtoffer van een omvangrijke fraude met verenigingsgeld. Voorzitter Enrico …