Nederlands Studenten Kamerorkest in Vught

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) toert door Nederland met een speciaal programma. Het thema is dit jaar ‘Vol Verhalen’. Dit orkest, bestaande uit 45 muzikaal getalenteerde studenten uit alle hoeken van ons land, studeert in slechts één week o.l.v. de gerenommeerde dirigent Ivo Meinen het programma in.

Het bestuur was voor dit jaar op zoek naar een nieuwe stad, een nieuwe locatie. Annelotte Beutler, een Vughtse violiste in het orkest en student Bouwkunde in Delft, heeft dit jaar zitting genomen in het bestuur van Nesko. Zij heeft er mede voor gezorgd dat het Nesko dit jaar voor het eerst naar ’s-Hertogenbosch en Vught komt! Het orkest speelt zijn programma in het Jheronimus Bosch Art Center op dinsdagavond 17 april. Aanvang 20.15 uur. Voorafgaande aan dit concert verzorgt het Nesko diezelfde dag een lunchconcert exclusief voor de bewoners van Reinier van Arkel in de kapel op het terrein in Vught. Speciaal voor dit project componeerde aanstormend talent Mathilde Wantenaar voor het Nesko haar opdrachtcompositie ‘A Haunted House’ met een hoofdrol voor sopraansoliste Jeanette van Schaik. Verder zullen worden gebracht: Dances of Galánta van Zoltán Kodály en 3e Symfonie ‘De Schotse’ van Felix Mendelssohn.

Kaarten
Ook traditioneel is het feit dat alle muzikanten kosteloos worden ondergebracht bij gastgezinnen in vooral Vught en ’s-Hertogenbosch. Ga luisteren naar dit prachtige programma vol verhalen! Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.nesko.nl. Toegangskaarten 17,50 euro, CJP € 12,50. Kaarten, indien nog beschikbaar, ook op de avond te koop aan de zaal.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …