Natuurwandelingen met Gerard

Gerard en Anna van Run organiseren wekelijks een mooie natuurwandeling in het Brabantse land en het stroomgebied van Maas en Waal. Tijdens de wandelingen krijgen de deelnemers uitleg over hetgeen ze te zien krijgen en antwoord op hun vragen. De wandelingen beginnen op Buitenlust, Esscheweg 274 A in Vught, met een gratis kopje koffie of thee. Van hieruit is het vertrek per volle auto, naar de wandellocatie van die dag.

De wandelingen gaan door de natuur, trek dus altijd goede wandelschoenen aan en een lange broek tegen prikkende brandnetels en tekenbeten. Voor de middag wordt er 1 tot 2 uur gelopen, om daarna van een gezamenlijke lunch te genieten in een eetgelegenheid onderweg. Ieder kan voor zich de lunch samenstellen. Na goed uitgerust te zijn wordt opnieuw 1 tot 1,5 uur gewandeld. De meeste tochten zijn in totaliteit tussen de 8 en 12 km, dat is voor iedereen die met enige regelmaat loopt goed te doen. Het gaat bij het wandelen niet over de afstand, maar over de inhoud. Voorop staan een gezellige dag, leuke gesprekken en genieten van de schitterende natuur. Velen hebben er geen notie van hoe mooi en gevarieerd de natuur in Brabant is, zo dicht bij huis. Voor dit jaar staan nog een paar mooie wandelingen op de agenda, steeds op donderdag met als uitzondering 2 zondagen. Donderdag 21 november gaat de wandeling over Haanwijk, 28 november is er een wandeling over landgoed Maurick, 5 december wordt landgoed Nemelaer verkend, 12 december is de Kampina noord aan de beurt en voor 19 december staat een wandeling in de Biesbosch op het programma.

Speciale wandelingen
Zondag 1 december kunnen de wandelaars uitwaaien in de uiterwaarden van de Waal, deelname kost 10 euro (exclusief eten en drinken). Verzamelen om 11.00 uur op Buitenlust. Maximale deelname 11 personen, rijden met 3 auto’s. Rond half vier zijn de deelnemers terug in Vught. Voor deze nieuwe wandeling kunt u zich opgeven via whatsapp of telefoon 06-31949614.

Op 2e kerstdag staat de jaarlijkse kerstwandeling op de agenda. Ditmaal gaat die naar Liempde, het gebied van De Maai. Om 13.00 uur wordt verzameld op Buitenlust om dan per auto naar de start van de wandeling in Liempde te rijden. Na een wandeling door het prachtige gebied gaan de deelnemers eten in het dorp. Na het eten wordt ‘de kribjesroute’ gelopen in het feestelijk versierde dorp. Kosten wandeling 7,50 (exclusief eten en drinken). Opgeven via telefoon of whatsapp of de website. Rond 21.00 uur is iedereen weer terug op Buitenlust. De wandelingen zijn te vinden op de website www.buitenlustvught.nl

Kijk ook bij

Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Noord-Brabant

Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Brabant onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Brabant steeg …