Natuurpark de Kwebben doet mee aan Nationale Natuurwerkdag

Op zaterdag 5 november is het weer Nationale Natuurwerkdag. Ook de Kwebbengroep doet weer mee, een van de werkgroepen van platform Natuurlijk Vught. De vrijwilligers gaan aan de slag in de Pluktuin en met het verzamelen van jonge boompjes uit het park om die later ergens anders te kunnen planten.

Tijdens deze dag wordt veel werk verzet. Robin van Dijk: “We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Het natuurpark en de natuurspeeltuin worden regelmatig bezocht door groepen kinderen van basisscholen en naschoolse opvang. Het wandelrondje is populair als lunchwandeling voor werknemers van de bedrijven in de buurt. Met de natuur gaat het er goed, vooral de poel (kweb) in het midden van het park miegelt van het leven. We gaan tussen 10.00 en 15.00 uur aan de slag met het laatste deel ‘vlechten van de heg’, het winterklaar maken van de pluktuin en we proberen zoveel mogelijk jonge boompjes, die anders worden afgemaaid, te verzamelen om later op andere plekken te kunnen herplanten.”

Aanmelden
De bewoners van de zorgflat van Cello aan de Van Sonstraat helpen ook gezellig mee en verzorgen de koffie en lunch. Wil jij op 5 november ook in actie komen? Meld je dan aan op www.Natuurwerkdag.nl

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …