Natuurlijk met je kind

Geregeld verzuchten ouders van opgroeiende kinderen ‘Als ik met mijn kind de natuur in ga, kan ik daarover niets vertellen of uitleggen’. Juist voor die ouders biedt Natuurgroep Gestel in het najaar een verkorte, compacte Basiscursus Groen aan. In twee lesblokken worden ouders op weg geholpen in de wereld van de natuur om ons heen. Zodat zij zelf nog meer kunnen genieten van de prachtige plekken in en rond Sint-Michielsgestel – Dommeldal, Aa, Zegenwerp, Haanwijk, de Wamberg, Bossche Broek, Essche Stroom om er maar een paar te noemen – en hopelijk hun kinderen nog meer enthousiasmeren om zich te verbazen en te ontspannen.

Twee ervaren docenten uit de Basiscursus Groen zullen zich bij uitstek richten op het ‘leren lezen van het landschap’ en de wonderbaarlijke wereld van insecten, bomen en planten. De theorielessen worden gegeven op woensdagavond 19 september en 10 oktober in Buitenlokaal Haanwijk, waarbij achtergronddocumentatie wordt verstrekt; de excursies, op zaterdagochtend 22 september en 13 oktober, omvatten een fiets- en een wandelroute.

Alle basisscholen binnen de gemeente zijn benaderd om ouders op deze bijzondere cursus te wijzen. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, die  in principe over de verschillende scholen worden verdeeld. Daarnaast geldt: wie zich het eerste aanmeldt, verzekert zich van een plaats. Deelname is kosteloos! Aanmelden kan via de school en direct bij het secretariaat: natuurgroepgestel@planet.nl.

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …