Natuurlijk met je kind

Geregeld spreken ouders van opgroeiende kinderen leden van de Natuurgroep Gestel aan met de opmerking: “Als ik met mijn kind de natuur in ga, kan ik daarover niets vertellen of uitleggen.” Juist voor die ouders biedt Natuurgroep Gestel een leerzame en leuke ‘groene’ avond aan, waarin ze op weg worden geholpen in de natuur in de directe omgeving zoals het Dommeldal, Aa, Zegenwerp, Haanwijk, de Wamberg, het Bossche Broek en de Essche Stroom.

Dat levert voldoende ‘ínput’ op om hun kinderen nog meer te enthousiasmeren om zich buiten te verbazen en te ontspannen. Want we zijn het er toch al lang over eens dat ons digitale tijdperk heel veel heeft opgeleverd, maar dat daarnaast de waarde van ‘buiten’ en ‘ver kijken’ nog groter is geworden? Bewegen, ontstressen en een extra dosis zuurstof en vitamine D? Buiten hebben we het voor het oprapen. Ga je met het hele gezin of een klasje, dan blijkt dat bovendien ook waardevolle ‘samentijd’ op te leveren. En ruimte is er voor iedereen!

Aanmelden
Op woensdag 6 februari, vanaf 20.00 uur, zijn ouders van basisschoolleerlingen welkom op Basisschool Fonkel, Weidestraat 18 in Den Dungen. Docent op deze avond is Sjors van de Greef, docent Aardrijkskunde op het Maurick College en zelf fervent natuurvorser met zijn twee jonge dochters. Bij voldoende belangstelling wordt een aanvullende excursie gepland op een zaterdagochtend. Deelname is kosteloos! Aanmelden bij Tiny Hairwassers, tinyhairwassers@gmail.com; uiteraard kunt u daar ook voor meer informatie terecht. www.natuurgroepgestel.nl.

Kijk ook bij

Bierconcert op het Torenplein in Bokkendonk

Muziek, dans en gein Het is weer tijd voor de carnavalskriebels. Langzaam maar zeker kleurt …