Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Vught starten 23 januari

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. Kaartverkoop via: www.babeldenbosch.nl.

Traditiegetrouw start deze 11-daagse met het voorleesontbijt, op woensdag 23 januari in bibliotheek Vught (DePetrus). Want wat is er mooier dan samen verdwalen in een verhaal onder het genot van een heerlijk ontbijtje? Op vrijdag 25 januari van 10.15 tot 11.00 uur kunnen de allerkleinsten komen spelen, bewegen en zoeken tijdens een speciale workshop die de bibliotheek rond deze themadagen organiseert. Centraal staat het prentenboek: Een huis voor Harry, van Leo Timmers. Door bibliotheken is dit boek verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Een huis voor Harry
Het boek, getiteld ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, gaat over Harry die liever niet naar buiten gaat. Binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Zal hij de weg naar huis vinden?

Ontbijtje en workshop
Tijdens het voorleesontbijt op woensdag 23 januari van 09.00 tot 10.00 uur wordt voorgelezen uit ‘Een huis voor Harry’ en genieten de kleintjes van een lekker ontbijtje. Smullen! Alle kleintjes vanaf 2 jaar zijn welkom. Tijdens de workshop op vrijdag 25 januari brengen de kinderen (vanaf 2,5 jaar) het boek tot leven met bewegings-, zoek- en speelactiviteiten. Ze bewegen als katten en als vlinders en zoeken het juiste huis bij de verschillenden dieren. Vinden ze ook het huis van Harry terug? Kosten voorleesontbijt 2,50, workshop 2,50 voor leden en 5 euro voor niet-leden.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …