Nationale Vereniging de Zonnebloem

Wellicht kent u de ‘Zonnebloem’ uit verhalen van oma of moeder of doordat u zelf Zonnebloemgast of Zonnebloemvrijwilliger bent. De Zonnebloem zet zich, al 65 jaar lang, in voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd.

Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend is. Mensen die hierdoor het risico lopen in eenzaamheid te geraken. Voor die mensen organiseert de afdeling Vught-Cromvoirt maandelijks een activiteit of een dagje uit. De vrijwilligers van de afdeling zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook gaan zij op bezoek voor een praatje, een spelletje of een wandeling. Gezelschap en persoonlijk contact staan bij deze ontmoetingen centraal. Het laatste uitje was op 14 september met 47 Zonnebloemgasten naar het Oude ambachten en Speelgoed museum in Terschuur. Een zeer geslaagde en gezellige dag.

Zonnebloemlid of -gast
Hoewel het Zonnebloemwerk gedaan wordt door vrijwilligers, kosten de activiteiten toch veel geld waarvoor de Zonnebloemgast een kleine bijdrage betaalt. Door de Zonnebloem financieel te ondersteunen, blijven deze activiteiten mogelijk. Bij veel mensen is er echter een groot misverstand tussen Zonnebloemlid en Zonnebloemgast. Met uw financiële steun aan de Zonnebloem bent u ondersteunend lid (waar de Zonnebloem natuurlijk heel erg blij mee is), maar dit betekent niet dat u vanzelfsprekend ingeschreven bent als Zonnebloemgast bij de afdeling Vught/Cromvoirt. Dus mocht u ooit een donatie gegeven hebben aan de Zonnebloem, dan bent u ondersteunend lid en wordt u niet automatisch uitgenodigd voor de activiteiten van de afdeling of komt u niet vanzelfsprekend in aanmerking voor bezoekwerk. Dit gebeurt alléén als u bij de afdeling ingeschreven staat als Zonnebloemgast. Mocht u tot de doelgroep horen, graag ingeschreven willen worden als Zonnebloemgast bij de afdeling Vught/Cromvoirt en graag uitgenodigd worden voor een activiteit of in aanmerking willen komen voor bezoekwerk, dan kunt u contact opnemen met Angela de Leeuw, tel. 073-6570942 of via e-mail ajmdeleeuw@kpnmail.nl. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

Oproep
Maar …. de Zonnebloem Vught-Cromvoirt zoekt ook nieuwe vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Vrijwilligers die betrokken willen zijn bij de Zonnebloem, vrijwilligers die hart hebben voor mensen die een extra handje nodig hebben. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat je heel veel voldoening krijgt van het Zonnebloemwerk. Een ander blij maken, maakt ook jezelf blij! Dus herken je jezelf hierin en lijkt het je leuk om je in te zetten voor een ander en ook zelf een leuke dag te beleven en de afdeling te versterken? Meld je aan bij Angela de Leeuw, 073-6570942 of via: ajmdeleeuw@kpnmail.nl.

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …