Nationale Tuinvogeltelling 2022

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 januari vindt weer de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Iedereen kan een halfuurtje vogels tellen in de tuin, op het balkon of op school. De Tuinvogeltelling geeft een beeld hoe vogels in de winter onze leefomgeving gebruiken. Komen ook dit jaar de ‘stamgasten’ huismus, koolmees en pimpelmees weer in de top 3? En hoe gaat het met de merels?

Op de site vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling vind je alle informatie over deze telling en over tuinvogels. In een filmpje wordt uitgelegd hoe je nou precies moet tellen en je kunt je aanmelden voor ‘voorpretmails’ met allerlei tips en weetjes. Daar zie je ook waar je de resultaten kunt vinden en in het telweekeinde kun je op een kaartje zien hoeveel tellingen er bijvoorbeeld in jouw postcodegebied zijn gedaan.

Wil je de vogels nu al een beetje naar je toe lokken? Begin dan vast met ze bij te voeren. Gebruik daarvoor geschikt vogelvoer, maar daarnaast zijn broodkruimels, havermout, rozijntjes en appeltjes die wij niet meer eten prima om neer te leggen. Of maak samen met kinderen, thuis of in de klas, zelf vogelvoer. Op internet vind je tal van recepten en leuke ideeën. Leg niet te veel buiten en haal aan het eind van de dag binnen wat is overgebleven. Zo voorkom je dat er ongewenste eters op af komen.

Door de coronamaatregelen is de Vogelwerkgroep Vught ook dit jaar niet actief op scholen of bij instellingen om samen te tellen. Maar als je vragen hebt, of een leuke waarneming om te delen, dan kun je altijd mailen naar: VogelwerkgroepVught@gmail.com.

Kijk ook bij

Concert in Sint-Catharinakerk op 13 juli

Het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble (HVE) geeft op woensdag 13 juli om 21.00 uur een concert …