‘Nacht van de Nacht’ 28 oktober op Haanwijk

Met minder licht zie je in het donker veel meer! Ga op zaterdagavond 28 oktober kijken op Haanwijk, waar Natuurgroep Gestel luister geeft aan de ‘Nacht van de Nacht’. De basis is het buitenlokaal van Brabants Landschap, dat dit landelijke initiatief mede ondersteunt. Aandacht voor de schoonheid van een donkere nacht is hét speerpunt van de Nacht van de Nacht. Daarnaast is het een oproep tot bewuster gebruik van verlichting.

Samen met een natuurgids maken deelnemers in groepjes een boswandeling en wordt onder meer gezocht naar nachtvlinders en insecten. Verder wordt via speciale detectieapparatuur geluisterd naar het ‘klikken’ van de vleermuizen. Hopelijk laten ook das en ree zich zien. Bij helder weer kan met behulp van een sterrenkijker de sterrenhemel worden bestudeerd, met medewerking van experts van Sterrenwacht Halley. De activiteiten zijn voor iedereen bedoeld. Ook kinderen, mits vergezeld van (groot)ouders, zijn dus welkom.

Aanmelden
De wandelingen starten om 20.00 uur bij het buitenlokaal van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Na afloop van de wandeling, tegen 21.30 uur, staan warme chocolademelk en koffie of thee klaar. Om 22.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond. Houd rekening met minder fraai weer en draag stevige schoenen. Let wel: deelnemers lopen echt in het donker, de gidsen zullen alleen in dringende gevallen een zaklamp aandoen, dat is ook het verzoek aan de deelnemers. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden, wel vraagt Natuurgroep Gestel om een aanmelding vooraf. Schrijf tijdig in, er kunnen maximaal 90 mensen deelnemen om iedereen een goede ervaring te geven. Meer informatie en aanmelding: Natuurgroep Gestel, Michel van de Langenberg, 06-22432941, michel.langenberg@home.nl.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …