Duketown Barbershop Singers

Muzikale theatermiddag Up the lazy river

Op zondagmiddag 26 november wordt er in de Tiliander te Oisterwijk een muzikaal theatermatinee verzorgd door de Duketown Barbershop Singers en de Ballroom Syncopators in de sfeer van een dansfeest aan boord van een raderboot op de Mississippi in de jaren twintig van de vorige eeuw. Aanvang 14.30 uur. Entree 13 euro inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaarten te koop aan de kassa van de Tiliander of via de website www.tiliander.com.

De jazzmuziek werd in deze ‘roaring twenties’ salonfähig en kreeg ook voet aan de grond in de ballrooms van de grote hotels en de cruiseschepen. De mode werd frivoler en vrouwen met korte kapsels, lange parelsnoeren en jurkjes met verlaagde taille, zogenoemde flappers, dansten de Charleston, de Baltimore en de Lindy Hop. Het orkest de Ballroom Syncopators brengen u samen met de Duketown Barbershop Singers terug naar de ‘roaring twenties’ tijdens een gevarieerd programma met muziek, zang, dans en entertainment met als titel ‘Up the lazy river’. Voor de pauze bent u er niet alleen getuige van hoe het orkest en het koor inschepen en welke muziek er wordt gespeeld en gezongen, maar er ontrolt zich voor de ogen van de toeschouwers ook een verhaal over de reis, met tragisch-komische inslag. Na de pauze speelt het orkest jazzy dansmuziek en is iedereen welkom op de dansvloer.

Het orkest Ballroom Syncopators o.l.v. Wouter Bombeeck is opgericht in 2005 en bestaat uit 12 instrumentalisten (die 24 instrumenten bespelen) en een zangeres. Zij spelen in de traditie van de jazzy dansorkesten uit de jaren twintig, begin dertig, van de vorige eeuw. Het is een mix van Amerikaanse jazz en Europese salonmuziek. Zie www.ballroomsyncopators.nl . Het koor de Duketown Barbershop Singers is opgericht in 1990 en wordt gedirigeerd door Monique Brouwer. Het is een groep van ongeveer 25 enthousiaste mannen die zich met veel plezier toeleggen op het beoefenen van het barbershop zingen, een vorm van closeharmonyzang. Zingen is voor hen niet alleen ‘fun´, maar zij proberen ook het publiek te raken en te entertainen. Zie verder: www.duketownbarbershopsingers.nl.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …