Musical Intermezzo viert jubileum met concerten ‘In Beeld’

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart viert Musical Intermezzo haar 25-jarig jubileum met een muzikaal feestje! Twee daverende voorstellingen met als titel ‘In Beeld’ in Theater de Speeldoos, Vliertstraat in Vught, aanvang 20.30 uur. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Entreekaarten à 16,50 via Theater de Speeldoos, telefoon 073-656 55 88 of via de website www.theaterdespeeldoos.nl.

Vijfentwintig jaar Musical Intermezzo, 10 prachtige, gevarieerde theaterproducties in die 25 jaar. Hoe dat te overtreffen? Geert-Jan van den Heuvel licht toe: “We hebben lang gezocht naar een passende invulling van deze 11e jubileumproductie die recht doet aan wat wij, de 15 leden van Musical Intermezzo, het liefst doen: het goed en lekker zingen van mooie liedjes.”
Zingen is en blijft de basis van dit Vughtse muziektheatergezelschap. En daar ligt de focus van deze twee jubileumconcerten, met als titel ‘In Beeld’. Van den Heuvel: “Op symbolische, letterlijke en figuurlijke wijze gaan wij Musical Intermezzo ‘In Beeld’ brengen. Bekende songs worden op heel creatieve wijze ‘In Beeld’ gebracht, symbolisch vermengd met de historie van Musical Intermezzo. De 15 leden, van wie Petra Kuijpers en ik nog uit de eerste lichting na het ontstaan uit de Stichting Musical Vught afkomstig zijn, zijn inmiddels bijna ‘familie’ van elkaar. We hebben veel lief en leed gedeeld al die jaren. We hebben heel bewust met elkaar gezocht naar een invulling van een programma waar we ons allemaal goed bij voelen. De 21 uitgekozen songs komen uit een periode van ca. 60 jaar muziek en zijn allemaal herkenbaar en mooi, maar met de eigen Musical Intermezzo-sound. We zingen bijna altijd vijfstemmig. De arrangementen zijn speciaal voor Musical Intermezzo geschreven door toparrangeurs als Jetse Bremer en natuurlijk onze eigen Ruud Verkoeijen, tevens muzikaal leider.”

Theaterwerkplaats Novalis
Om het feest een extra feestelijk tintje te geven, werd gezocht naar een waardevol gastoptreden tijdens de jubileumconcerten. Geert-Jan: “Naast onze zangers wilden we graag ook dit keer een gastoptreden vermengen in onze concerten, zodat je als jarige een soort van cadeautje kunt uitdelen aan het publiek en aan Vught. Onze keuze is gevallen op de theatermakers van Theaterwerkplaats Novalis uit Vught, waar mensen met een verstandelijke beperking met alle facetten van het theatervak in aanraking gebracht worden. Een vijftal theatermakers participeert in een van de songs tijdens onze voorstellingen, maar al vanaf binnenkomst in het theater zal het publiek op verrassende wijze met theatermakers kennismaken. Wij ervaren deze samenwerking als een hartverwarmende verrijking van onze jubileumproductie! Mary-Ann Schonk-Meeuwsen tekent ook nu weer voor de regie. Zij heeft met een enorme creativiteit verbinding van alle ingrediënten gemaakt en een schitterende, luchtige, gevarieerde, aantrekkelijke theateravond gecreëerd. Het publiek zal oren en ogen te kort komen!”

Grote dank
Geert-Jan: “Het is altijd weer een enorme uitdaging om een theaterproductie als ‘In Beeld’ te realiseren en dat is alléén mogelijk doordat wij de medewerking en goodwill van zoveel fantastische mensen ontvangen die met hun hele hart en ziel verbonden zijn aan ons gezelschap. Om enkele te noemen: de kleding door Ankie van de Meerendonk, de grime door Helen van de Meerendonk, de kapsels van Huib van Burmanje, Bas Paree van het geluid, Pascal Ruitenschild van het decor, Beus van Halen en Freddy Heiderich van Theater de Speeldoos en zoveel anderen. We zijn deze mensen en ieder die zich voor ons inzet en ingezet heeft meer dan dankbaar. Onze dank is groot, dat wilde ik nog even benadrukken!” Voor meer informatie: www.musicalintermezzo.nl.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …