Frans Slager, St.-Jan vanuit het Bossche Broek

Museum Slager vanaf 9 juni open mét verrassingen

Vanaf woensdag 9 juni is ook Museum Slager weer open! Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen tot en met 8 augustus genieten van de expositie STAP IN DE WERELD VAN DE FAMILIE SLAGER. Te zien zijn schilderijen en tekeningen, stads- en dorpstaferelen, portretten, natuur en stillevens, gemaakt door acht kunstenaars, vier mannen en vier vrouwen, uit drie generaties van de familie Slager. Van grondlegger Petrus Marinus, geboren in 1841, tot en met zijn kleinkind Tom, overleden in 1994. De werken zijn van hoge kwaliteit, zijn vaak intiem en bieden een fraai inkijkje in hun levens en in anderhalve eeuw ontwikkelingen in de schilderkunst van academisch en classicisme tot en met (neo)-impressionisme.

Museum Slager is er voor alle leeftijden. Binnen is het veilig en alle coronamaatregelen worden gerespecteerd. Het kinderatelier is uitgebreid en de kinderspeurtocht vernieuwd. De museumwinkel geeft tot en met 27 juni 10% korting op aankopen en aan het eind van het bezoek is er gratis koffie of thee, met een stukje echte ‘Bossche Koek’.

Voor de expositie STAP IN DE WERELD VAN DE FAMILIE SLAGER is het museum geheel nieuw ingericht. De museumzalen kregen frisse kleuren, de belichting is aangepast en nieuwe duurzaamheidsmaatregelen zijn getroffen. De audiotour is vernieuwd en te beluisteren via de eigen mobiele telefoon. De ontvangstruimte is zo ingericht, dat de bezoeker zich direct thuis voelt in het unieke en historische gebouw in hartje ‘s-Hertogenbosch. In de salon is ook een nieuwe film te zien van Ivo van Dijk, waarin o.a. Alexander Pechtold vertelt over de Slagers en hun schilderijen, op één waarvan zijn bet-betovergrootvader is afgebeeld.

De schilders van de familie Slager waren ondernemende mensen. Ze reisden veel, hielden van ’s-Hertogenbosch en leverden naast hun kunstzinnige werken vele andere bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en omgeving. Zo was Petrus Marinus decennialang docent aan de KS, de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten, de latere kunstacademie. Piet volgde zijn vader op en startte de eerste kunstopleiding voor meisjes en vrouwen. Frans was mede-oprichter van de stichting Brabants Landschap. Ook Jeannette, Corry, Suze, Marie en Tom waren actief in organisaties en verenigingen.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur; zondag 13.00 – 17.00 uur
Reserveren verplicht: zie de website www.museumslager.com
Entree € 8,50; Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …