Museum Slager organiseert Paas-Kleur-Wedstrijd voor kinderen

Tot en met zaterdag 10 april kunnen kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar deelnemen aan de Paas-Kleur-Wedstrijd van Museum Slager. Het is de eerste keer dat Museum Slager deze wedstrijd organiseert. Het initiatief is genomen naar aanleiding van de enthousiaste reacties op het kinderatelier en op de tekeningen van de kunstenaars Slager.

De werkgroep Educatie van Museum Slager heeft twee kleurplaten gemaakt:

– ‘Suusje aan het schilderen’: voor kinderen van 5 tot 8 jaar
– ‘De familiezaal’: voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Kinderen kunnen de kleurplaten naar eigen fantasie inkleuren met kleurpotlood of verf. De kleurplaten kunnen gedownload worden van de website museumslager.com.

Meedoen kan tot en met uiterlijk zaterdag 10 april. Inleveren van de kleurplaten kan per post (Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch) of bij het museum op woensdag en vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur (aan de achterzijde, St. Jans Kerkhof 13). Bij deelname s.v.p. de adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres achter op de tekening vermelden. Een deskundige jury zal de kleurplaten beoordelen. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Voor beide prijsvragen zijn drie prijzen beschikbaar van respectievelijk € 15, € 10 en € 7,50 euro, te besteden in de museumwinkel.

De kleurplaat “Suusje aan het schilderen” is geïnspireerd op een tekening van Piet Slager. Afgebeeld is zijn dochter(tje) Suze, werkend aan een schilderij. ‘De familiezaal’ is een tekening van de oranje zaal in Museum Slager, waarin veel portretten hangen van de acht kunstenaars en hun ouders.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;
Openingstijden en overige informatie: zie www.museumslager.com

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …