Museum Boxtel weer springlevend met bruisende activiteiten

Na een korte, verplichte coronasluiting is Museum Boxtel weer open sinds 21 november. Met de feestdagen in het vooruitzicht organiseert MUBO een aantal activiteiten zoals een actieve kunstmarkt, workshops voor kinderen tijdens de kerstvakantie en ‘Meet & Greets’ met de exposerende kunstenaars in de lopende kunstexpositie ‘Water & Vuur’.

Naast een bezoek aan de expositie, kunt u winkelen in de kunstmarkt KKKK (Klaas-Kerst-Kunst-Kado). Daarin worden kleine kunstwerken van de exposerende kunstenaars te koop aangeboden tegen zeer betaalbare prijzen. De kunstwerkjes variëren van klein keramiek tot kunstkaarten, van kleine schilderijtjes tot kunst in een doosje en van een memoriespel van lezende vrouwen in de kunst tot een serie kaartjes met beschermheiligen. Er is voor ieder wat wils. Met de feestdagen in het vooruitzicht een passende gelegenheid voor de aanschaf van een speciaal cadeau voor uzelf of voor familie en vrienden. MUBO zorgt voor een feestelijke verpakking van uw aankoop. De speciale kunstmarkt is te bezoeken op zaterdag en zondag van 13-17 uur in de weekenden van 28/29 november en van 5/6 en 12/13 december. Tijdens de kunstmarktweekenden is de entree tot het museum gratis.

In de kerstvakantie worden workshops voor kinderen gegeven door kunstenares Carola Mokveld. Op dinsdag 22 december de workshop ‘Blauwer dan Blauw’ voor kinderen van 4-12 jaar, waarin je met een hippe techniek blauwdrukken (cyanotypie) van een eigen voorwerp en/of je eigen foto kunt maken. Op dinsdag 29 december geeft zij de workshop ‘Tye en Dye’ voor kinderen van 8-15 jaar. Een techniek waarmee je je eigen T-shirt met verf kunt bedrukken met een eigen gecreëerd ontwerp. De workshops duren 1,5 uur en starten op beide dagen om 10 uur en om 13 uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan nu al op info@muboboxtel.nl of op 06-16041898. Deelname aan de workshop kost € 12,50 per kind.

Gedurende de reguliere openingstijden van MUBO zijn op zaterdag en zondag exposerende kunstenaars aanwezig voor een ‘Meet & Greet’ met de bezoekers. In de expositie staat een toren van kunstenaar/priester Jan Haen met de titel ‘Openbaring’, waarop u een bod kunt doen. De hoogste bieder wordt na afloop van de expositie eigenaar van dit kunstwerk. Uw bod komt ten goede aan een goed doel..

Buiten de weekenden van de kunstmarkt is de entree voor de expositie € 4,00 (museumkaart is geldig). Voor kinderen vanaf 12 jaar € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. MUBO is open op zaterdag en zondag van 13-17 uur. Een bezoek aan Museum Boxtel hoeft niet van tevoren te worden gereserveerd. Als gecertificeerd museum houdt MUBO zich aan het coronaprotocol van de museumvereniging. Dat betekent dat MUBO er alles aan heeft gedaan om u als bezoeker coronaproof te kunnen ontvangen onder het motto ‘veiligheid voor alles’. Meer informatie over het coronaprotocol voor bezoekers vindt u op www.muboboxtel.nl.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …