Museum Boxtel weer open vanaf zaterdag 29 augustus

Na een lange periode van sluiting in verband met corona is MUBO weer open voor publiek vanaf zaterdag 29 augustus. Gestart wordt met de wisselexpositie ‘Water & Vuur’ op de begane grond. Mede in verband met de herinrichting van de vaste expositie is de eerste en tweede verdieping voor publiek gesloten. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13 – 17 uur.

Als gecertificeerd museum houdt MUBO zich natuurlijk aan het coronaprotocol van de museumvereniging en aan de laatste update van de coronamaatregelen van het kabinet. Dat betekent dat het museum coronaproof is gemaakt door de installatie van plexiglas spatschermen bij receptie en balie, het aangeven van looproutes met grondstickers en het communiceren van de coronaregels met borden en schermen. Het houdt ook in dat er maximaal 10 bezoekers gelijktijdig in de wisselexpositie op de begane grond ontvangen mogen worden en dat iedere bezoeker wordt gevraagd om hun contactgegevens. Alles in het teken van ‘veiligheid voor alles’ voor bezoekers en medewerkers.

Een bezoek aan de wisselexpositie hoeft niet van tevoren te worden gereserveerd. In geval er al 10 bezoekers binnen zijn, kan worden gewacht in de ontvangstruimte totdat er weer plaats is. In de ontvangstruimte zijn de tafels en stoelen zo opgesteld dat de 1,5 meter afstand is gerespecteerd. Bovendien is er koffie/thee en frisdrank verkrijgbaar en kunt u een kijkje nemen in de aanwezige kunstmarkt van de lopende expositie. MUBO vraagt de bezoekers om begrip en medewerking om de aanwijzingen van de receptie- en museummedewerkers op te volgen en te respecteren.

De heropening van MUBO valt samen met de start van de wisselexpositie ‘Water & Vuur’, een kunstexpositie van de 100-jarige landelijke kunstenaarsvereniging AKKV (Algemeen Kristelijk Kunstenaars Verbond). Van 29 augustus tot en met 1 november exposeren 13 professionele kunstenaars van verschillende disciplines hun werk. Dat leidt tot een zeer gevarieerde expositie met een grote diversiteit aan kunstuitingen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘Water & Vuur’. Tijdens de expositieperiode zijn regelmatig kunstenaars aanwezig voor uitleg over hun werk en worden ook lezingen en workshops gehouden. Bovendien is er een doorlopende kunstmarkt, waar bezoekers tegen een schappelijke prijs kleine werken van de exposerende kunstenaars kunnen aanschaffen. Kortom, een expositie van hoog niveau, die de moeite van een bezoek meer dan waard is.

Achter de schermen is er tijdens de sluiting hard gewerkt door talloze vrijwilligers. MUBO is dus springlevend en nodigt iedereen uit om vanaf 29 augustus een bezoek aan MUBO te brengen.

Entree voor de expositie is € 4,00 (museumkaart is geldig). Voor kinderen vanaf 12 jaar € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. MUBO is vanaf 29 augustus open op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …