Plein Actief biedt gratis sport- en spelactiviteiten aan de kinderen uit de groepen 5 t/m 8

MOVE Vught ontwikkelt nieuwe beweegactiviteiten

MOVE Vught staat voor sport en bewegen. Hierbij zet MOVE Vught zich in voor iedereen, met name voor doelgroepen waarvoor sporten en bewegen niet altijd vanzelfsprekend is. Bekende activiteiten die MOVE organiseert zijn Fun2Move en Plein Actief. Beide activiteiten worden druk bezocht door de kinderen van de basisschool.

MOVE Academy
Sinds dit schooljaar houdt MOVE Vught op de dinsdag de MOVE Academy. Lekker een uurtje sporten bij een van de deelnemende verenigingen. Vier weken werkt MOVE samen met een sportvereniging en wordt hun sport aangeboden. Kinderen kunnen gewoon lekker komen sporten, een nieuwe sport uitproberen of hun skills (vaardigheden) verbeteren.

Net als bij Fun2Move en Plein Actief is deelname aan de MOVE Academy geheel gratis. Het enige verschil is dat je voor de MOVE Academy moet inschrijven. Dit kan via de vernieuwde website www.movevught.nl . Op dit moment is de MOVE Academy neergestreken bij Zwaluw VFC voor een cyclus voetballessen. Volgende periode is de Academy te gast bij tennisvereniging Wolfsbosch. Je kunt je voor tennis inschrijven tot en met maandag 20 november.

MOVE Vitality
Eveneens nieuw op het programma van MOVE Vught is MOVE Vitality. De organisatie zet zich in voor de vitaliteit van de mensen en dan in het bijzonder de vitaliteit van ouderen en mensen met een beperking. Tijdens het maken van de plannen heeft MOVE besloten om geen nieuwe initiatieven te initiëren, maar juist bestaande initiatieven te ondersteunen en te versterken door met verschillende organisaties samen te werken. Op dit moment is MOVE een samenwerking aangegaan met de woonzorgcentra Theresia en Huize Elisabeth en met een afdeling van Cello. Op korte termijn zullen de eerste activiteiten plaatsvinden.

Fun2Move/Plein Actief
Fun2Move zijn gratis sport- en spelactiviteiten voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 6. Deze vinden plaats op woensdagmiddag om 14.00 en om 15.00 uur in de gymzaal ‘Hertog van Brabant’. Plein Actief biedt gratis sport- en spelactiviteiten voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Deze worden gehouden op de donderdagmiddag, de ene week bij De Wieken en de andere week bij De Piramide. Hoe laat er gestart wordt is afhankelijk van de organisatie. Waar, wat, wanneer en hoe laat staat  allemaal op de website. Voor deze activiteiten kun je niet inschrijven. Zorg dat je op tijd bent, want er is een maximum voor het aantal plaatsen.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …