Ruben, de winnaar van de allereerste Try Out Quiz

MOVE en Plaza organiseren gave quiz voor jongeren

Je hoort het dagelijks in de media: jongeren die zich vervelen door alle maatregelen. Diezelfde maatregelen zorgden er ook voor dat MOVE Vught en Plaza Cultura hun Try Out-activiteiten al twee keer hebben moeten annuleren.

Try Out is de naam die Plaza Cultura en MOVE Vught gebruiken om hun gezamenlijke activiteiten voor jongeren aan te bieden. De activiteiten bestaan doorgaans uit een mix van culturele, creatieve en sportieve activiteiten.

Try Out Crew
De eerste keer dat Try Out plaatsvond, was tijdens de herfstvakantie in 2019. Na een succesvolle eerste editie heeft de organisatie gevraagd welke jongeren het leuk vinden om Plaza en MOVE te helpen met het bedenken en organiseren van de volgende Try Outs. MOVE en Plaza vinden het belangrijk om niet alleen vóór jongeren te organiseren, maar juist mét de jongeren. Zo dachten Puck, Mirte en Amber er ook over. Zij vormen sinds december 2019 de Try Out Crew.

Quiz
Het was ook de Try Out Crew die aangaf toch heel graag iets te willen organiseren voor hun leeftijdsgenoten en kwam met het voorstel om een heuse online Try Out Quiz te organiseren. Op deze manier kan jongeren toch een leuke activiteit worden geboden die past binnen de maatregelen. Het idee werd door Plaza Cultura en MOVE Vught omarmd en samen met de Crew verder uitgewerkt tot een supergave Try Out Quiz.

Winnaar allereerste Try Out Quiz
Zaterdag 30 januari rond de klok van 18.45 uur zat de Crew er klaar voor! Samen met hbo-stagiairs van MOVE Vught hebben zij geheel zelfstandig een supergave quiz verzorgd voor hun leeftijdsgenoten. De quiz was verdeeld in een aantal categorieën. Zo kwamen er vragen voorbij over extreme sports, instrumenten, Netflix en het laatste nieuws. De vijfentwintig enthousiaste deelnemers speelden de vragen online waarbij ze elkaar ook konden zien. Uiteraard speelde je ook ergens voor. Ruben werd de winnaar van de avond en won een gaaf ‘thuis-bioscoop-pakket’. Een pakket met wat lekkers en een tegoedbon voor Pathé Thuis Films.

Snel nog een keer
De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond, met enthousiaste deelnemers en een leuke quiz. Ze zijn van plan om op korte termijn een nieuwe quiz te organiseren. Ze hopen dat er dan weer veel enthousiaste deelnemers meedoen. Houd voor meer informatie de sociale media in de gaten en volg op instagram @tryoutvught.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …