MOVE-clinics voor basisscholen

MOVE Vught is vorige week gestart met het verzorgen van clinics op de basisscholen in de gemeente Vught. Scholen hebben eerder aangegeven graag gebruik te willen maken van clinics. Het eerste half jaar van dit schooljaar heeft MOVE de mogelijkheden in kaart gebracht en het plan gepresenteerd aan het onderwijs. De directeuren van de basisscholen waren enthousiast, waarna MOVE is gestart met de voorbereiding.

Dit heeft er toe geleid dat deze week gestart wordt met de clinics. MOVE biedt tijdens een ochtend supergave clinics aan. In overleg met de scholen is besloten welke klassen hiervoor in aanmerking komen. Om de drie weken keert MOVE terug naar de school, met een nieuwe clinic. De eerste drie clinics zijn inmiddels bekend: judo, boogschieten en urban (skaten).

Kwaliteit
De kracht en kwaliteit van de clinics zit hem in het feit dat de voorbereiding volledig is gedaan door de buurtsportcoaches van MOVE Vught, die tevens vakleerkracht gym zijn. Daarnaast worden de clinics verzorgd door groepjes van 4 à 5 stagiairs van MOVE Vught, van de opleiding Sport en Bewegen (KW1C). Hierdoor zullen de kinderen veel aandacht en begeleiding krijgen. Tot slot heeft MOVE Vught geïnvesteerd in innovatieve en uitdagende materialen die bij iedere clinic door MOVE worden meegeleverd. Kortom, de kinderen krijgen een aantal erg leuke, leerzame en sportieve ochtenden aangeboden.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …