Home / Algemeen / Mountainbike-training Den Dungen
Patisserie De Rouw

Mountainbike-training Den Dungen

Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start dit najaar opnieuw met een 4-weekse training mountainbiken voor beginners tot gevorderden, zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechnieken, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er aandacht besteed aan thema’s als balans en door mul zand rijden.

De eerste training start zaterdag 21 september bij Boer Goossens in Den Dungen om 09.00 uur. De overige trainingsdagen staan gepland op 28 september, 5 en 12 oktober. Terugkomdagen worden nadien in overleg vastgelegd. Waarom zijn deze trainingen zo leuk om te volgen? Een van de vorige deelnemers schrijft: “Ik zou dit programma aan iedereen aanraden die met MTB’en wil beginnen. Ik heb meerdere keren meegedaan en ik leer nog steeds. De techniek is wezenlijk anders dan op de weg. Vooral het klimmen, dalen, remmen en sturen. De hele techniek maakt het bijna noodzakelijk om zo’n programma te volgen. Het scheelt zeker een boel mogelijke frustratie en de tips heb ik direct kunnen inzetten bij de clubtoertochten van ‘s zondags.” Iedereen kan zich aanmelden via www.start2bike.nl/startlocaties/wttc-vlug-trug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanne van Beekveld via pr@vlugtrug.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Actie voor Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud

Word Vriend, win een boek! Iedereen die Vriend is van Nationaal Landschap Het Groene Woud …