Home / Algemeen / Motortoertocht Vught voor Gehandicapten
Patisserie De Rouw

Motortoertocht Vught voor Gehandicapten

Zondag 24 juni staat de 24ste editie van Motertoertocht Vught voor Gehandicapten op de agenda. De start is om 12.30 uur op het Marktveld in Vught nabij Lunchcafé D’n Bol. Martin Lexmond, voorzitter van de Stichting, verwacht dit jaar 130 passagiers en 200 motor-, trike- en zijspanrijders te kunnen ontvangen.

‘Ik wil graag bij George in de oranje trike’, of ‘ik wil in een zijspan maar hebt u een trapje, zodat ik gemakkelijk kan instappen? Ik wil graag op een Honda Shadow Ace of Harley Davidson; ik wil graag bij een vrouw achter op de motor. Zomaar een aantal wensen waar de organisatie van de Vughtse Motortoertocht rekening mee probeert te houden om de tocht voor de deelnemers zo geslaagd mogelijk te maken.

In ’t Groene Woud
Zo’n 200 enthousiaste stoere motor-, trike- en zijspanrijders op hun gepoetste, glimmende en ronkende motoren zullen ongeveer 130 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking de dag van hun leven bezorgen. De tocht van ca 80 km door Vught en omgeving wordt begeleid door de verkeerspolitie en 35 verkeersregelaars. Waar nodig zetten zij wegen, kruisingen en rotondes af om de veiligheid van passagiers en motorrijders te waarborgen. Halverwege de tocht is er een pauze van ca. 45 minuten gepland bij Restaurant In ’t Groene Woud aan de N65 waar Ton Pijnenburg met een aantal medewerkers en vrijwilligers klaar staat om alle deelnemers te voorzien van een natje en droogje. Tevens kunnen de deelnemers hier gebruikmaken van de toiletwagen. De carnavalsband ‘De Zosjaaltjes’ uit Esch zorgt hier voor de muzikale omlijsting. Daarna vervolgen de deelnemers de tocht en zijn dan om ongeveer 15.45 uur terug op het Marktveld in Vught. Passagiers kunnen zich af laten zetten op het parkeerterrein aan het Ploegveld nr 3 (bij Albert Heijn). De aankomstroute voor motorrijders, trikerijders en zijspanrijders wordt vanaf de A2 afslag 24 door pijlen ‘motortoertocht’ aangegeven.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.ttvught.nl. Martin Lexmond: “Beste bikers, doe uw medemens en uzelf een groot plezier en schrijf in voor deze prachtige en onvergetelijke dag. We maken er met z’n allen een succes van!” Voor méér info kunt u bellen naar Martin Lexmond: 06-10613923.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

‘Uitgestelde’ lintjes opgespeld

Vanwege de coronamaatregelen liep de lintjesregen 2020 anders dan anders. Op vrijdag 24 april bracht …