Foto Dennis Loef

Motorrit ‘Peringatan Ride Out’ 2019

Op zaterdag 13 april werd voor de 12e keer de landelijke motorrit genaamd de ‘Peringatan Ride Out’ gereden, waarbij ruim 600 motorrijders uit het hele land hun steun en sympathie betuigden voor de Molukse ‘gewetensgevangenen’ die sinds 2007 nog steeds vast zitten in Indonesië.

Zij hadden na afloop van hun krijgsdans de Molukse vlag aan de toenmalige president Yudhoyono getoond, waarna zij direct werden gearresteerd, gemarteld en gevangen gezet met straffen tot wel 20 jaar. Het vertrekpunt was Huizen, met daarna Culemborg als tussenstop, om vervolgens in woonoord Lunetten in Vught te lunchen en te eindigen in Elst. Met deze humanitaire actie is er ruim 14.900 euro opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan de gevangenen en hun gezinnen; ook zal het worden aangewend voor de wederopbouw van de Molukken i.v.m. de illegale roofbouw, ontbossingen en landonteigeningen.

De organisatoren danken niet alleen alle vrijwilligers voor hun steun en inzet, maar ook
Albert Heijn Stationstraat, Boerenbond, Bouwbedrijf Vaessen Raamsdonkveer, Restaurant-café De Hoofdwacht Gorinchem, Intelligent Security Tilburg, Jumbo Moleneindplein, Hotel De Kruishoeve, Na-No Kitchen, Partytime di Sint-Michielsgestel, Slijterij de Gouden Ton, Slijterij de Slijter, Stg Maluku Tilburg, Toilettenverhuur Smulders Boxtel, Van Opzeeland Transport Hedel en de gemeente Vught.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …