MOP-Clubscheidsrechter Wies Damen (12): “Fluiten is een avontuur”

In de Week van de Scheidsrechter liep ik zaterdag bij MOP in Vught mee met Wies Damen, die zijn eerste officiële competitiewedstrijd beleefde als jongste clubscheidsrechter.

Door Ramon Min

Goed en wel beschouwd is Wies niet alleen jongste scheidsrechter, maar sowieso de jongste vrijwilliger die de handen uit de mouwen wil steken voor MOP. Waar komt die motivatie vandaan? “Ik vind het als speler van Jongens C2 leuk om veel op MOP te zijn, maar ik wil dan wel wat te doen hebben. Ik vind het leuk om op avontuur te gaan. Zo zie ik het fluiten ook, als een avontuur.”

Spanning bij debuut
Bij avontuur komt spanning kijken. Dat blijkt zaterdag wel, als hij het duel tussen de jongens van MOP D4 en Breda D4 mede mag leiden. “In de eerste helft vond ik het best moeilijk. Soms vergát ik te fluiten. Gelukkig kreeg ik na elk kwart tips van mijn begeleider Dennis Hamerling, voorzitter van de scheidsrechterscommissie van MOP. Dat was fijn.”

Complimenten van alle kanten
Na afloop zeggen de moegestreden spelers en coaches van beide teams dat-ie goed gefloten heeft. Eén speler van MOP vraagt hem hoe oud hij eigenlijk is. Na het horen van zijn leeftijd klinkt het vol verbazing: “Zo, stoer!” Heeft hij tot slot nog een gouden tip voor al die jeugdspelers die met frisse tegenzin of natte oksels hun fluitbeurten tegemoet gaan? “Mijn advies is: gewoon doorzetten. Er zijn echt mensen op de club die je willen helpen en begeleiden.”

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …