Mooie prestaties van Dommelbaarzen op Nederlandse Jeugd & Junioren Kampioenschappen lange baan

Vrijdag 15 t/m zondag 17 juni was het dan zover. Devin Servais, Sjoerd Looymans, Luke Looymans, Edvin Hodzic en Teye Chan hadden zich, door het behalen van verschillende limieten tijdens het zwemseizoen, gekwalificeerd voor de Nederlandse Jeugd & Junioren Kampioenschappen lange baan (NJJK) van de KNZB.

De afgelopen dagen stonden ruim 685 junioren en jeugdleden met 2437 individuele inschrijvingen van maar liefst 171 verenigingen op de startblokken in het Pieter van den Hoogenband zwembadstadion in Eindhoven. Er werd om het hardst gestreden om de felbegeerde gouden, zilveren en bronzen plakken. Zo ook Devin, Sjoerd, Luke, Edvin en Teye.

Bij de junioren 1 waren er geen voorrondes, Teye en Edvin mochten meteen in actie komen voor een finaleklassering.

Edvin Hodzic op de 50 en 100 meter vrije slag. Voor deze afstanden waarvoor hij zich gekwalificeerd had, wist hij zich bij de 50 meter vrije slag bij de top 5 van Nederland te zwemmen.

Teye Chan mocht in actie komen op de 50, 100 en 200 meter vrije slag, 100 en 200 meter schoolslag, 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag. Teye wist zich op diverse afstanden in de top 10 van Nederland te zwemmen.

De Junioren 4 moesten zich bij de 100 meter afstanden via voorrondes zien te plaatsen voor de finales, voor alle overige afstanden waren er wel directe finales. Devin Servais startte op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Het lukte Devin om in de finale van de 100 meter schoolslag op het startblok te verschijnen en hij werd hiermee 10e van Nederland op deze afstand. Eerder die morgen nog goed voor een 8e plek in de voorronde.

Sjoerd Looymans startte ook op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Het lukte Sjoerd ook om in de finale van de 100 meter schoolslag op het startblok te verschijnen en hij werd hiermee 6e van Nederland op deze afstand. Eerder die morgen haalde hij de 7e plek in de voorronde.

Ook Luke Looymans startte op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Het lukte Luke net niet om zich in de voorronde van de 100 meter schoolslag te plaatsen voor de finale; Luke werd 11e en was daarmee eerste reserve. Wel mag Luke Looymans a.s. weekend tijdens het ONK (Open Nederlandse kampioenschappen) starten op de 50 meter schoolslag, Luke had zich eerder dit seizoen gekwalificeerd met een snelle tijd van 31.90 seconden.

De Dommelbaarzen kijken weer met trots terug op een zeer geslaagd zwemweekend!

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …