Mooie activiteiten bij Winterschool in Vught

Bij de Winterschool in Vught kijken ze met voldoening terug op de activiteiten in de maand januari. Was jij er bij? Dan heb je vast en zeker ook genoten van het verrassende lunchconcert in de Concertzaal in ’s-Hertogenbosch. Tijdens dit concert werd vol  bewondering geluisterd naar de saxofoon als solo-instrument, naar prachtige pianobegeleiding en naar vier jonge Portugese saxofonisten die het spectaculaire sluitstuk vormden.

De bezoekers van het Provinciehuis kregen een kijkje achter de schermen. Iedereen heeft wel eens de mooie wandkleden en indrukwekkende Statenzaal gezien met de kolossale bronzen ‘Dikke Deur’, maar wie is er ooit in de atoomschuilkelder geweest? Daar lijkt de tijd stil te hebben gestaan sinds 1971. Daarna gingen de deelnemers aan de excursie naar de 23e verdieping, waar ze op 103 (!) meter hoogte een geweldig uitzicht hadden over Den Bosch en Vught.

De natuurlezing door oud-boswachter Frans Kapteijns in de ‘Stenen Hut’ was meer dan boeiend. Met een aanstekelijk enthousiasme wist Frans een prachtig beeld te schetsen van ‘zijn’ Kampina. Er waren veel interessante weetjes over de natuur te horen.

Kijk voor het februariprogramma op www.ouderensamen.nl of www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …