V.l.n.r. Frans van der Waal, Christel Heijmans en Marleen van der Kroeff

Mini-festival ‘Den Dungen Dobbert’

Het idee speelde al langer in het hoofd van initiatiefneemster Christel Heijmans. “Het Dungens Gat is een parel van de gemeente Sint-Michielsgestel en daar moeten we veel actiever gebruik van gaan maken”, zegt Christel. Ze plaatste het dobberen als evenement op Facebook.

Er kwamen zoveel reacties van ‘gaaf dat er zoiets georganiseerd gaat worden bij het Dungens Gat’ en ‘leuk dat er iets nieuws georganiseerd wordt in ons dorp’ tot ‘eindelijk iets voor de jongeren!’ dat ze dacht dan moeten we het ook echt gaan organiseren. Twee dj’s afkomstig uit Den Dungen boden al snel spontaan hun diensten aan om muziek te komen draaien. Door haar vrijwilligerswerk bij Ontmoetingscentrum Litserborg lag het voor de hand om bedrijfsleider Frans van der Waal te vragen in de ondersteuning. Ook jongerenwerk BINT Welzijn haakte enthousiast aan en al snel groeide het plan om te gaan ‘dobberen’ uit tot een mini-festival. Een mini-festival met gratis toegang zodat het een laagdrempelig evenement kan worden voor jong en oud.

Enthousiast
“Vanuit het jongerenwerk Bint helpen wij mee met de organisatie van ‘Den Dungen Dobbert’. Het jongerenwerk is hard bezig om meer activiteiten voor de jeugd in de gemeente te organiseren. Toen Christel met het idee kwam, waren wij meteen enthousiast”, vertelt jongerenwerker Marleen van der Kroeff. “Het mini-festival is een leuke gelegenheid om jongeren (en ouders) uit heel de gemeente Sint-Michielsgestel samen te brengen. Door alle activiteiten hopen we jongeren nog meer in aanraking te brengen met het sport- en jongerenwerk van Bint en te laten kennismaken met workshops en verenigingen uit de buurt. Tijdens het festival kan iedereen ideeën voor nieuwe activiteiten bij ons achterlaten. Met deze ideeën gaat het jongerenwerk BINT aan de slag, om zo nog meer gave activiteiten te organiseren in Den Dungen en de rest van de gemeente!”

Frans van der Waal:“We zijn druk met voorpret en voorbereidingen. Het wordt een bijzonder mooi feestje. We zijn nog bezig om een paar leuke activiteiten te programmeren.” Mis de boot niet en noteer de datum dus vast in de agenda: zaterdag 30 juni van 14.00 tot 22.00 uur.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …