Milkshaketoernooi bij JBC ’t Dupke

Op zaterdag 22 april houdt JBC ’t Dupke het zogenaamde Milkshaketoernooi in Sint-Michielsgestel. Een goede gelegenheid om kennis te maken met petanque.

Petanque is veel meer dan alleen het leveren van een topprestatie door Nederlands Kampioen te worden of deel te nemen aan de Europa Cup. Dat doet JBC ’t Dupke ook, maar daar gaat het niet altijd om. Zeker niet! Petanque is behalve topsport ook heel onderhoudend, leuk en gezellig. Iedereen heeft het wel eens gedaan op het strand of de camping. Niet altijd met het juiste materiaal en de juiste spelregels. Terwijl die spelregels zo eenvoudig zijn en het spel zo aantrekkelijk maken. Iedereen kan op zijn niveau de top bereiken door die ene goed geplaatste boule of juist dat schot dat een liggende boule uit het spel verwijdert. Elke bal kan de partij veranderen.

Proberen
Wil je eens proberen hoe eenvoudig of juist hoe moeilijk de petanque is? Doe dan eens mee aan een toernooi bij ’t Dupke. Er lopen genoeg mensen rond die je met plezier uitleggen hoe het spel gespeeld wordt. Het Milkshaketoernooi is ook heel geschikt om als vriendengroepje of familie kennis te maken met de sport. Geen probleem als je zelf geen boules hebt. Die leen je bij de club.

Het toernooi begint om 13.00 uur, maar zorg dat je er om 12.30 uur bent. Het is een mixtoernooi. Dat betekent dat je gewoon als single inschrijft en dat er vervolgens gemixt wordt: iedere ronde speel je met iemand anders tegen twee andere spelers. De organisatoren proberen zoveel mogelijk partijen twee tegen twee te spelen (doubletten), maar het kan ook dat je eens een keer in een triplette (drie spelers) terecht komt als dat nodig is voor de wedstrijdindeling.

Inschrijven
Er worden op die middag drie partijen gespeeld (wie het eerst 13 punten heeft gescoord wint de partij). Het maakt niet uit of je nog nooit gespeeld hebt of juist al wat meer bedreven bent. Er wordt gespeeld om geldprijzen. Bij aanmelding ben je slechts een bedrag van 3 euro verschuldigd. Dat bedrag betaal je op de toernooidag zelf. Je kunt je inschrijven via mail: evenementencie@dupke-jeudeboules.nl.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …