Op de foto het team op de gladde blauwe keitjes van de voormalige Ploegstraat. V.l.n.r. Ruud Verstegen, Koos van der Zouwe, Peter Thijssen, Frans Wetzer en Ron Jasker. De mannen staan op een plek in 1950 waar nu ongeveer de kassa van de Hema is.

Mijlpaal bereikt in 3D-model Vught-Centrum

In 2016 is een team onder de vleugels van Stichting Erfgoed Vught begonnen met het tekenen in 3D van het centrum van Vught in 1950. Nu, zes jaar later, is een mijlpaal bereikt: het verdwenen deel van de Ploegstraat. Die lag destijds zo’n beetje waar nu de Hema is en is in de loop van de jaren zestig afgebroken.

Het centrum van Vught is al voor een groot deel in 3D getekend. De teamleden hebben allemaal een aantal huizen en gebouwen nauwgezet getekend in het 3D-programma Sketchup. Die zijn exact op de juiste plaats en in de juiste verhouding in de plattegrond van 1950 geplaatst. Zodoende kun je dus door de straten van weleer wandelen of er overheen vliegen. Er is een website, www.vught3d.nl, waar je het model kunt bewonderen. Daar tref je meteen een video aan, waarop je vanaf de Gruyter (thans modezaak Marinus) een rondje maakt over het Marktveld, de verdwenen Ploegstraat en het Heilig Hart Plein (thans de Heuvel). Dat is spectaculair, want dat beeld heb je nog nooit gezien of je moet het meegemaakt hebben in de jaren zestig.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 2 februari. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …