Home / Algemeen / Midzomeravond Lambertuspodium 28 juni met Wim Daniëls
Patisserie De Rouw

Midzomeravond Lambertuspodium 28 juni met Wim Daniëls

Vrijdagavond 28 juni sluit het Lambertuspodium het seizoen af met de traditionele Midzomeravond. Deze keer met verhalen van de bekende Brabander Wim Daniëls. Aanvang 20.00 uur.

Een gezellige avond om te genieten van mooie verhalen, de avondwarmte en het avondlicht, om anderen te ontmoeten, om een glaasje te drinken en een hapje te eten. Nog even bijpraten voor de vakantie begint in de prachtige ambiance van de tuin van de Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 Vught. U kunt binnenlopen vanaf 20.00 uur. Om 20.30 uur begint Wim met zijn verhalen, afgewisseld door momenten om gezellig met elkaar in gesprek gaan. Ruim vóór middernacht wordt de avond afgesloten. Bij slecht weer zal dit evenement in de kerk plaatsvinden. Bezoekers worden verzocht zelf een klapstoel mee te nemen en eventueel een warme trui.

Schrijver en theatermaker
Wim Daniëls is schrijver en theatermaker. Hij schreef meer dan 100 boeken en treedt veelvuldig op in de Nederlandse theaters, momenteel met een theatercollege getiteld ‘De wondere wereld van de taal’. Zijn laatste boek gaat over de Brabantse afscheidsgroet ‘houdoe’. Zijn nieuwe boek, dat zal verschijnen op 3 oktober, gaat over de teloorgang van de Nederlandse dorpen. Wim Daniëls is zelf geboren en getogen in het dorp Aarle-Rixtel, dat tegenwoordig valt onder de fusiegemeente Laarbeek. Momenteel woont hij in Eindhoven. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Nijmegen, na eerst de lerarenopleiding voltooid te hebben. Hij werkte enkele jaren in het onderwijs, maar koos vervolgens voor een bestaan als zelfstandig gevestigd auteur. Hij schrijft veel over taal, maar ook over diverse andere onderwerpen. Enkele recente boektitels van hem maken dat duidelijk: ‘De lagere school’, ‘De Mulo’, ‘De tambour-maître’ en ‘De baarmoeder’. Dat laatste boek schreef hij samen met gynaecoloog Dick Schoot.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond mag, maar hoeft niet, via: lambertuspodium@gmail.com of telefonisch via 06-22547965 (tussen 19.00 en 21.00 uur). Entree, inclusief koffie/thee en 2 consumpties, 7,50. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Vught.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …