Messiah van G.F. Händel in Vught

Zaterdag 8 juli voert Projectkoor Brabant de Messiah van G.F. Händel uit in de Lambertuskerk in Vught. Händel componeerde zijn Messiah in 1741, de première was op 13 april 1742 in Dublin. In de Messiah staan de geboorte, het lijdensverhaal en de wederopstanding van Jezus als Messias centraal.

U kunt genieten van dit prachtige werk, met onder meer het welbekende Hallelujah, in de sfeervolle Lambertuskerk in Vught. De uitvoering begint om 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur). Kaarten kosten 27,50 en zijn verkrijgbaar via deze link.

Projectkoor Brabant
Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt de Grote Klassieke Werken voornamelijk vanuit de operatraditie. Dat levert dramatisch en klanktechnisch interessante uitvoeringen op, gebaseerd op de belcanto-traditie en een levendige beleving van de muziek. Voor een overzicht van eerdere uitvoeringen zie: www.projectkoorbrabant.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …