‘Mersea’ brengt mediterranée naar Marktveld

Sinds eind april is Vught-Centrum een visrestaurant annex viswinkel rijker. Mariëtte Lamers realiseerde in het voormalige pand van de Gereghthof aan het Marktveld haar droom om naar eigen ideeën een combinatie van café, restaurant, seafoodbar, viswinkel en traiteur op te zetten in mediterrane sfeer.

Mariëtte Lamers heeft 25 jaar ervaring in de horeca opgedaan in de Bossche binnenstad. De vraag is dan waarom heeft zij voor Vught gekozen om haar plannen te verwezenlijken? “Voor het concept dat ik in gedachten had, is een vrij grote ruimte nodig en die is in het stadscentrum niet te vinden tegen een betaalbare prijs. Daarnaast denk ik dat wat wij te bieden hebben goed aansluit bij de vraag in Vught. Ik heb al heel vaak gehoord: eindelijk een viswinkel in het centrum.” De combinatie van restaurant en viswinkel is essentieel voor het initiatief van Mariëtte Lamers: “Wij verkopen in de winkel hetzelfde assortiment als op onze lunch- en dinerkaart staat. Zo rouleren de producten snel en kunnen wij elke dag verse vis presenteren.” Mersea probeert zo veel mogelijk te werken met vis uit het seizoen. Als dat niet mogelijk is, wordt gekeken naar verantwoorde alternatieven. Zo wordt de zalm betrokken van een duurzame kwekerij van een Nederlander uit Noorwegen en de tonijn komt uit de Malediven.

Eigen gezicht
Mariëtte Lamers heeft flink geïnvesteerd om de zaak Mersea een eigen gezicht te geven. De inrichting is onherkenbaar veranderd. “Ik vind het zelf altijd mooi als je aan de inrichting van een horecazaak kunt zien waar de eigenaar voor staat. Daarom heb ik deze zaak ook helemaal naar mijn eigen ideeën ingericht. Tegels op de vloer uit Italië, wandbekleding uit Sardinië, lampen die in Frankrijk aan de kade hebben gehangen. Een seafoodbar waaraan je gezellig wat oesters of schelpdieren kunt proeven in combinatie met een bijpassende wijn. Op de kaart een rijke keuze aan vis, oesters, schaal- en schelpdieren, maar omdat een gezelschap zelden alléén uit visliefhebbers bestaat bereiden wij natuurlijk ook vlees en vegetarische gerechten. Onze gasten kunnen heerlijk genieten van Franse klassiekers met een knipoog naar de Italiaanse en Spaanse keuken.”

Traiteurmaaltijden
Het is nu al mogelijk om op bestelling gevarieerde koude visschotels af te halen. Binnen enkele weken wordt gestart met bezorging van maaltijden aan huis op dinsdag, donderdag en zaterdag. De maaltijden kosten altijd 15 euro p.p. De maaltijden worden dagvers bereid door de eigen koks. U kunt aangeven of u de maaltijd wilt verwarmen in de oven of in de magnetron. Bezorgen kost 3,50 per keer. In de voorafgaande week krijgt u de folder met het keuzemenu voor de week erop. U kunt bellen naar telefoon 073-6892702 als u eens een week met deze service wilt kennismaken. www.mer-sea.nl

Openingstijden
De viswinkel, die is gevestigd in de vroegere zaal, is zowel buitenom als door het restaurant bereikbaar. Het restaurant en het terras bieden beide plaats aan 65 gasten. De viswinkel is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het café-restaurant is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 22.00 uur.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …