De 12e Meierijloop start traditioneel weer met de scholierenloop (foto: Jos Hoogerhoud)

Meierijloop mikt met nieuw parcours op snelle tijden

Het is misschien even wennen, maar de Meierijloop vindt dit jaar plaats op de laatste zondag van oktober, zondag 29 oktober. Dat is overigens niet de enige verandering rondom de stratenloop. Na een paar jaar te zijn gestart en gefinisht in het Vughtse centrum, keert de organiserende sportvereniging Prins Hendrik dit jaar terug op de vertrouwde atletiekbaan aan de Sportlaan. Daar klinkt om 11.15 uur het eerste startschot.

De 12e Meierijloop start en finisht voor alle afstanden weer op de fraaie kunststofbaan van Prins Hendrik op het Stadhouderspark. Daarmee is het evenement terug waar het ooit ook begon: op de uitvalsbasis van de grootste Vughtse sportvereniging. De organisatie, waarin Prins Hendrik samenwerkt met de Lionsclub ’s-Hertogenbosch, kan zo weer terugvallen op alle faciliteiten die de eigen accommodatie te bieden heeft: van volop kleedruimte tot een ruim clubhuis en van voldoende parkeerplekken tot een omgeving waarin je lekker warm kunt lopen.

Drie afstanden
De basis van de Meierijloop is nog altijd hetzelfde. Om 11.15 uur wordt gestart met de scholierenloop over 1 kilometer. Hierbij komt ook een aantal Vughtse basisscholen weer in actie met een schoolteam van minimaal 5 deelnemers. De beste school ontvangt een fraaie beker. Jongens en meisjes strijden in drie verschillende leeftijdscategorieën: tot en met 7 jaar, 8 tot en met 10 jaar én 11 tot en met 13 jaar. Voor al die categorieën mogen de beste drie jongens en meisjes naar de prijsuitreiking. Die kan snel na afloop plaatsvinden, omdat alle deelnemers ook dit jaar weer met een tijdwaarnemings-chip aan hun veters lopen.

De tweede start van de dag is om 12.00 uur. Dan worden de deelnemers aan de 5 kilometer weggeschoten. Wedstrijdlopers, recreanten én bedrijventeams (van maximaal 5 lopers en loopsters, waarvan de beste drie tijden meetellen) verschijnen hier tegelijk aan de start. Datzelfde geldt voor de 10 kilometer, die om 13.00 uur start. Voor allebei die afstanden is het parcours gecertificeerd. De 10 kilometer is dus ook écht 10 kilometer. Beide afstanden bestaan uit één ronde en starten en finishen op de atletiekbaan. Er zijn snelle parcoursen uitgezet, waarbij op de dag zelf nog rekening kan worden gehouden met de windrichting. De organisatie rekent dan ook op snelle tijden.

Inschrijven?
Er zijn al honderden deelnemers ingeschreven voor deze 12e Meierijloop, waarvan een deel van de opbrengst opnieuw ten goede komt aan culturele een sportieve activiteiten voor mensen met een beperking in de regio. Inschrijven is vooraf nog mogelijk via een tweetal websites: www.inschrijven.nl en www.meierijloop.nl. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat op de atletiekbaan.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …