PH-atleet Wesley van der Gouw gaat vooralsnog de boeken in als de laatste winnaar van de Meierijloop. (Foto: Jos Hoogerhoud)

Meierijloop 2018 gaat niet door

De dertiende editie van de Meierijloop – die gepland stond voor zondag 21 oktober – gaat helaas niet door. Daarmee lijkt er vooralsnog een eind te komen aan het evenement, dat sinds 2006 door Prins Hendrik werd georganiseerd, in nauwe samenwerking met de Lionsclub ’s-Hertogenbosch. De loop, die vorig jaar nog 765 deelnemers trok, bracht jaarlijks een mooi bedrag bijeen voor het ondersteunen van de gehandicaptensport in de regio De Meierij. De samenwerking met de Lionsclub is vorig jaar, in goed overleg, beëindigd.

Het was de bedoeling dat Prins Hendrik de loop in eigen beheer zou blijven organiseren. In de voorbereidingsfase is de organisatie echter tegen een aantal zaken aangelopen die het niet langer verantwoord maken om de loop door te laten gaan. De alsmaar toenemende bebouwing in de directe omgeving van de atletiekbaan én langs het beoogde parcours zorgen ervoor dat er steeds hogere eisen aan onder meer het aantal verkeersregelaars worden gesteld. Daardoor is de Wedstrijd Organisatie Commissie van Prins Hendrik helaas tot de conclusie gekomen dat daaraan niet op verantwoorde wijze kan worden voldaan, mede met het oog op de huidige vrijwilligersbezetting. Dat heeft tot het besluit geleid om de Meierijloop 2018 niet door te laten gaan.

Andere evenementen
Prins Hendrik beseft dat dit voor een flink aantal lopers en loopsters een teleurstelling is, maar hoopt deze enthousiaste deelnemers terug te zien bij de andere evenementen waar de vereniging dit jaar nog bij betrokken is: de Zwemloop in samenwerking met De Dommelbaarzen op 9 september en natuurlijk de traditionele Kangoeroeloop, op tweede kerstdag.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …