Meezingkoor Doedemee

Meezingkoor Doedemee was de afgelopen maanden vaak op tournee. Het was een lust voor het oor, en het publiek zong naar hartenlust mee. Prachtig om weer eens liedjes te horen en mee te kunnen zingen, zoals ‘Sierra madre’, ‘Blue Spanish eyes’, ‘Het leven is goed in het Brabantse land’, ‘Droomland’’, ‘De Zuiderzee Balade’ en vele andere ‘gouwe ouwe’.

Zo zong ‘Doedemee’ in het voorbije jaar bij heel lieve mensen in Cello en een paar maanden later in Boxtel in Huize Liduina, waar het publiek niet alleen enthousiast meezong maar ook met elkaar danste. Bertel Brauckmann: “Niet alleen ons publiek genoot, maar ook wij als zangers voelden ons er heel erg goed bij om deze mensen te laten genieten van zang en hun dans. Ter afsluiting van het 5 jarig bestaan van de Rode Rik zongen we in november voor een overvolle Rode Rik. Na afloop klonken er zeer enthousiaste reacties: ”Volgend jaar weer, hè.” Het deed ons denken aan het tevreden publiek na optredens van André Rieu. Oké, zó goed zijn we niet, maar het enthousiasme was zeker zo groot. Enkele weken later hebben we in het Genie Museum de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijk optreden. Deze mensen, trouwe vrijwilligers, werden op die dag in het zonnetje gezet en wij wilden daar graag onze bijdrage aan leveren met onze muzikale klanken.”

Meezingen?
‘Doedemee’ repeteert om de 2 weken (de even weken) op maandag avond van 19.00 tot 21.00 uur in de ontmoetingsruimte van De Molenhoek. Bertel: “Omdat we daar altijd zo gastvrij ontvangen worden, kunnen we niet achterblijven om voor de bewoners van dit prachtige centrum tweemaal per jaar een optreden te verzorgen. Dit deden we onlangs op vrijdag 12 januari met veel gezelligheid. Doedemee verheugt zich er telkens weer op om bij elk optreden haar ‘beste stem’ te laten horen. Dit doen we onder de bezielende leiding van onze dirigente Puck van Helmond- Maréchal en met de muzikale ondersteuning en begeleiding van muzikale duizendpoot Nico Weijns. We zijn dit duo veel dank verschuldigd! We zijn nu met 40 zangers en hebben nog een paar plaatsen vrij voor mannenstemmen.” Wie interesse heeft en eens wil komen luisteren om te horen en te ervaren of het iets voor hem is bij ‘Doedemee’, kan een mail sturen naar doedemee.org@gmail.com of bellen met Bertel Brauckmann, telefoon 06-15151858.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …